avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate burgcrist

Activitate burgcrist

Buna ziua,
In timpul unei casatorii:
-s-a cumparat un apartament prin credit ipotecar banca, avansul fiind achitat de unul dintre socrii prin OP, direct proprietarului.
Unul dintre soti a cerut cota majoritara 80%, bazat pe veniturile din salarii:
As avea urmatoarele intrebari:
1. -pentru cota majoritara se iau in considerare sumele provenite dintr-o mostenire a unui sot in timpul casatoriei sau se considera doar veniturile din salarii? In cazul in care se iau trebuie facuta dovada (nu doar printr-un extras banca pe numele unui sot) ca sumele respective au fost cheltuite pentru bunastarea familiei sau nu conteaza?
2.-un judecator la fond pur si simplu a uitat (ca sa nu spunem altfel) sa imparta si pasivul celor 2, adica, creditul bancar in derulare cu rate lunare, mai exact sumele achitate doar de unul dintre fostii soti dupa divort si soldul ramas, chiar daca erau cereri clare in acest sens inclusiv modul de achizitie al apartamentului, extrasele bancare si adresa de la banca cu persoanele care au achitat o parte din credit dupa divort pina la data judecarii.
Cum se vor considera ratele achitate doar de catre unul dintre fostii soti? Din activ se vor scadea sumele si diferenta se va imparti la 2, iar sotului care a achitat ratele ii vor reveni in plus din total activ existent sumele platite la, banca?
3.-in determinarea cotei majoritare ca si venituri se vor considera si dividendele aferentei actiunilor detinute intr-o societate? (banuiesc doar cu conditia sa fi fost distribuite prin hotarire AGA, achitat impozitul pe dividend si retras din firma in timpul casatoriei) in caz contrar respectivul profit lasat la dispozitia societatii sau dividende neachitate nu cred ca se vor lua in calculul cotei majoritare, parere mea.
4.-cum se va calcula pasivul ramas de achitat bancii (raportat la total active), daca unul dintre fostii soti ramine cu apartamentul, la valoarea soldului ramas de achitat sau la valoarea ratelor de achitat(principal+dobinda)? Din total activ se scade soldul pasivului sau soldul pasivului+dobinda?
5.-socrul care a achitat avansul direct vinzatorului daca cere restituirea sumei achitate fara a se fi specificat pe OP ca este imprumut sau cadou poate avea cistig de cauza? (la fond nu a avut)

Multumesc frumos anticipat,
Cristi
Răspuns la discuția Plati rate in timpul partajului
Multumesc pentru raspuns dar cred ca nu am fost eu f clar:
-cum se considera ratele achitate de unul dintre soti in timpul partajului?
1. ca suma de principal+comisioane+dobinzi
2. ca diferenta de principal platit
pentru exemplificare sa luam un exemplu
-rate achitate la banca timp de 10 luni*1000 euro=10.000
-scadere sold principal de la 50.000 euro la 49.000 euro=1.000 euro
daca bunul se vinde cu 60.000 euro si se achita la banca principalul ramin 11.000 euro
concluzie
varianta 1- sotul care a achitat ratele primeste 10.500 euro si sotia 500 euro
varianta 2- sotul care a achitat ratele primeste 6.000 euro si sotia 5.000 euro
Cred ca acum am fost mai clar.
Multumesc frumos,
Cristi
Buna seara,
Buna seara,
Imi puteti spune va rog daca pe parcursul derularii procesului de partaj, unul dintre soti achita singur o parte dintr-un credit bancar, judecatorul la momentul decizie va considera ca respectivul sot a achitat principalul+dobinzi+comisioane*nr de luni achitate sau va calcula doar diferenta dintre soldul principalului la momentul inceperii achitarii platilor si soldul principalului la momentul hotaririi judecatorului.

Multumesc frumos,
Cristi
Buna ziua,
Si contestatia in anulare nu poate fi o cale de atac a deciziei judecatorului de sector?
Este foarte interesant cum pe aceleasi spete si cu aceleasi motivari, judecatorii dau decizii diferite, asta inseamna ca in Romania justitia este chiar corecta si judecatorii isi fac chiar foarte bine treaba, imbogatind firmele clientela de partid.
Buna ziua,
Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti in cazul deciziei de respingere de catre Judecatoria de sector a unei plingeri impotriva unui proces verbal de contraventie auto pentru parcare ilegala (in subsidiar a fost ridicat si auto ), este corecta o decizie irevocabila fara drept de recurs sau apel? interesant este ca pe site apare doar irevocabila decizia nu si definitiva, adica cum si unde pot ataca aceasta sentinta?

Multumesc frumos,
Cristi
Va multumesc frumos pentru raspunsurile la obiect si cu citarea concret a articolelor din cp. Singurele alineate la care nu se incadreaza sa fie cercetat in libertate sunt forma agravanta 10-20 ani, si faptul ca nu s-a recuperat suma, f importanta dealtfel. Cit de mult conteaza insa faptul ca el a fost atit de fraier incit nu a luat niciun leu, dar initial i s-au promis bani? Prietenul meu este complice, in forma organizata peste 3 persoane. Dar in conditiile actuale nu mai are cum sa realizeze alta fapta de inselaciune. Este o prezumtie de atenuare a pedepsei faptul ca are o varsta f tinara de 19 ani? Ce pedeapsa risca alta persoana care a aprobat acea actiune(probabil din prostie si incompetenta) intocmai cu a prietenului meu, se poate spune ca nefiind cu intentie, este considerata doar o neglijenta in serviciu? Cum este posibil ca alte persoane din acest grup sa fie cercetate in stare de libertate daca au luat bani din operatiune si au cazier penal fiind cunoscuti cu multe antecedente penale in trecut si el nu?
Pericolul concret al faptuitorului pentru ordinea publica lipseste cu desavirsire deoarece a disparut ipoteza si atributiile anterioare care au facut posibila aceasta actiune.
1.pericol social inseamna ca, se presupune ca nu va savirsi alta fapta de, sau cel putin acelasi tip de fapta care a savirsit o anterior.
2.este deosebita de grava cf cod penal
3.nu am inteles cine ia decizia judecatorul sau procurorul in faza de urmarire penala?
buna seara,
imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu politia, nu poate influenta ancheta sau martorii de ce totusi este arestat pentru 29 de zile?
acuzatul are dreptul sa sustina proba de consurs pentru intrare la facultate sau sa frecventeze cursurile unei facultati al carei student este? se poate face sub escorta aprobata de procuror sau de judecator?
multumesc frumos,
Nu am inteles exact la ce amanunte suplimentare va referiti? Sa repet inca odata ce am scris la inceput nu cred ca ajuta, deci ce detalii ar trebui?
Exista deja un avocat, insa cel mai bun avocat esti tu insuti intotdeauna, incerc sa-mi gasesc solutii cat mai favorabile.