avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate laura4u78

Activitate laura4u78

Răspuns la discuția IMPOZIT INSCRIERE PRIVILEGIU
Terenul nu a fost partajat. Eu am cumparat un teren in 2007 pentru care am fost imprumutata cu 3.000 ron de o alta persoana care acum a solicitat prin instanta sa i se inscrie privilegiul in cartea funciara. A avut castig de cauza, eu raman proprietara pe teren iar domnul apare inscris in cartea funciara cu un privilegiu de 3.000 ron. Nu s-a transferat propietatea. Eu pentru ce platesc impozit?
Răspuns la discuția IMPOZIT INSCRIERE PRIVILEGIU
Da, este decis de instanta. Dar intrebarea mea este: eu platesc impozit pentru cei 3000 ron (valoare privilegiului) sau pentru toata valoare imobilului? Mi se pare impozitul foarte mare.
In urma unei HJ definitive s-a inscris in cartea funciara a unui teren pe care il detin un privilegiu imobiliar in valoare de 3.000 ron in favoarea fostului sot. Am primit o instiintare ca trebuie sa platesc impozit pentru transferul de proprietare 1.920 ron. Este normal?
Răspuns la discuția Executare silita PFA
Da intr-adevar variaza. In ultimii cinci ani a variat intre 2.000 si 5.000 ron/luna ca doar am trait cu el in casa...Intrebarea mea: cum dovedesc aceste venituri??
Răspuns la discuția Executare silita PFA
Legile asta din Romania :-(. Lui ii raman (dupa ce plateste impozite, benzina si alte cheltuieli) in jur de 2.500/luna. Deci in nici un caz 8.800 ron/an...Evaziune cu acte in regula as putea spune. Acum doi ani a ales sa plateasca impozit pe venitul real, a angajat o contabila si l-a scos cu impozit de 100 ron/an...
Sotul refuza plata pensiei alimetare pentru copil si a cheltuielilor de judecata asa cum a hotarat instanta. Este persoana fizica autorizata (taxi). Cum poate fi obligat sa plateasca? Ce poate face un executor?
Deasemeni pensia alimentara a fost stabilita la 1/6 din veniturile lui, fara a se specifica suma. El a ales sa plateasca impozit la norma de venit si nu in sistem real. Pe declaratia de venit are suma de 8.800/an. Pot solicita sa plateasca 1/6 din bonul emis de casa de marcat de pe masina la final de luna? Diferentele sunt substantiale.
Răspuns la discuția inscrierea privilegiului
Am scos extras CF si nu figureaza nimic acolo. Acum sunt chemata in judecata ca intimat - "plângere împotriva încheierii de carte funciară (Art.52 alin.2 Legea nr.7/1996)". Imi iau avocat sau ma duc acolo personal cu extras CF si contract vanzare cumparare?
Răspuns la discuția inscrierea privilegiului
Privilegiul nu este inscris in caretea funciara. Este o simpla declaratie data la notar.
Am cumparat un teren cu bani imprumutati. In actul de vanzare cumparare nu este specificat acest lucru dar am dat o declariatie la notar care suna cam asa: Am primit suma de...cu care am cumparat terenul. Am facut aceasta intelegere deoarece Dl. fiind cetatean strain nu poate dobandi proprietati, in realitate el dorid sa cumpere acest teren. Sunt de acord cu inscrierea privilegiului Dl..asupra imobilului conform art 1737 pct. 2 cod civil...
As dori sa stiu daca pot vinde acest teren si ce ii datorez D-lui.

Cam cat costa executorul care face o inventariere de bunuri? Minim si maxim.