avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Activitate viki.alex

Activitate viki.alex

Discuție Succesiune
Buna seara!
Ma adresez dumneavoastra in speranta ca imi veti oferi sfaturile necesare pentru urmatoarea situatie.
Bunicii paterni au decedat; bunicul a decedat acum 8 ani, iar bunica in urma cu 3 luni.Acestia au 2 copii, tatal meu, respectiv unchiul.
Dupa moartea bunicului, nu au facut succesiunea.
Dupa decesul bunicii, unchiul parea dispus sa participe la indeplinirea acestei procedure, acum nu mai doreste.
Trebuie sa mentionez faptul ca intre tatal meu si fratele sau nu este o relatie tocmai armonioasa, lucru mentinut de-a lungul vietii de bunica mea care facea diferente in favoarea tatalui meu, dar fara a implica foloase material in favoarea lui.Acest lucru a determinat aparitia unor tensiuni intre ei, mai ales datorita faptului ca dupa Revolutie unchiul a fost disponibilizat si s-a mutat la tara, in casa bunicilor, fara a-si gasi alt serviciu.De-a lungul timpului si mai ales dupa aparitia unor problem de sanatate in cazul bunicilor, acesta ( unchiul ) i-a interzis tatalui meu sa isi mai viziteze parintiii si chiar l-a agresat. Mama mea este singura persoana cu care unchiul comunica cat de cat civilizat, ea incercand sa fie mediatorul dintre ei, uneori cu success, alteori, fara.
Mentionez ca el este cel care se afla in posesia tuturor documentelor bunicilor mei, documente pe care le tine sub cheie.Noi nu avem cunostinta (decat vag) de bunurile / conturile la banca pe care le-au avut bunicii nostrii in posesie.
In cazul in care se razgandeste, iar toate documentele se afla in posesia lui, cum se procedeaza?Care este institutia careia trebuie sa ne adresam pentru a afla care sunt bunurile pe care bunicii le aveau in posesie?

► Trebuie sa mai adaug faptul ca tatalui meu i-a fost depistata anul acesta o forma de Alzheimer in forma agravata, drept pentru care a fost pensionat pe caz de boala. Tinad cont de starea lui de sanatate ( a disparut de acasa, nu stie in ce an suntem etc ) in ce calitate participa el in instanta, sau cum se raporteaza instanta/notarii la el, deoarece are momente cand este lucid si coerent, iar peste 5 minute nu mai este?

Va rog sa imi explicati care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a rezolva aceasta problema ( succesiunea ) intr-un mod cat mai civilizat ?