avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate mirela 20

Activitate mirela 20

Multumesc frumos

Buna ziua, am primit acasa o citatie in care sunt chemata la tribunal pt proces. Fostul sot a cerut ca instanta sa dea o hotarare in privinta dosarului medical al copilului. La inceput nu am vrut sa semnez acea foaie ca sunt deacord sa depuna actele medicale pt copil la comisia de handicap, din motive care le stiu doar eu cum va cheltuii acesti banii pe urma copiluli. Cum spuneam el ma dat in tribunal, si initial m-am bucurat ca a deschis el procesul pt ca ... Dar am inteles ca pt alte cauze tr sa deschid eu peocesul. In fine, am aflat ca voi pierde in instanta pt ca e un drept al copilului iar eu nu prea am probe sa demonstrez cum va cheltuii fostul banii copilului.
Intrebarea mea e urmatoarea: cum sa procedez ca sa nu trebuiasca sa platesc si cheltuielile de judecata pe care acesta le-a solicitat, daca sunt deacord cu cerea lui. Mentionez ca primul termen e pe 10.12.21 multumesc frumos!
Buna ziua, as dori sa închiriez un ap. în Belgia unde sa locuiesc cu familia intre 3 și maxim 12 luni sa vad daca ne acomodam cu viața de acolo. În ce condiții pot pastra veniturile de handicap din Romania daca nu doresc asistenta socială din Belgia? Din câte știu (nu sunt sigura) daca îmi obțin drept de ședere în altă țară drepturile de handicap din Romania îmi vor fi tăiate , e adevărat?
In cazul meu , daca locuiesc deja de 7 ani , dar sunt obligat să declar fiecare modificare de venit. Înseamnă : conform buletinului de statistică al luni in care declar modificarea de venit? In cazul in care contractul mai e valabil 2 ani, mă poate da afara? Și care e aceasta sumă în momentul actual, nu am reușit să înțeleg ceva din link. Mulțumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Este vorba despre câștigul salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum și anterior lunii în care se repartizează locuința.

[ link extern ]

Buna ziua, știți care este venitul mediu pe membru de familie , este cumva salariu mediu pe economie sau ...?
Locuiesc cu chirie intr-o locuință socială și am observat că in legea 114/96 spune că nu trebuie să depășesc 20% din acest venit, iar în altă lege care complectează 114/96 că trebuie să am maxim mai puțin cu 20% fata de venitul medium net "aprobat de guvern" . Arici care e acesta , mi-e teamă că voi fi iar evacuat , am mai fost odată pe legea retrocedărilor . Mulțumesc tuturor care mă pot ajuta cu acesasta dilema
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea nelamurire,
Parintele care are in ingrijire un copil cu handicap grav poate opta pentru
concediu crestere copil 0-3 si 3-7 ani plus pt un ajutor sau indemnizatie.
Stiu ca indemnizatia e platita de Stat, dar concediu il plateste angajatorul sau nu il plateste nimeni. Sotul meu lucreaza cu jumatate de norma, eu am sa am nevoie mai mut de ajutorul sau pt doi copii cu H.Grav. Daca poate lua indemnizatia si inca ceva pe concediu ne-am putea descurca financiar, incat sa ramana acasa si sa ma ajute cu copiii.

Va multumesc!
Buna ziua,
In prezent sunt angajata ca asistent personal la unul din copiii mei care are handicap gr. grav. Acum o saptamana sa inbolnavit si celalat copil de aceas boala, urmeaza sa bag actele pt C.Handicap saptamana viitoare. Din ce am apucat sa vorbesc cu dna de la d.g.a.s (sa o anut pt c. medical, find in sptal cu celalat) am aflat ca nu pot fi angajata si la copilul inbolnavit de curand. Eu din ce am citit in lege stiu ca nu pot fi angajati doar cei cu problebe de sanatate sau certati cu legea?

Si-o alta intrebare, indemnizatia pt copil parca e 969 ron, cat e salariu net ca asistent personal? (intreb pt ca nu stiu exact, eu am 1196 ron dar si cu copiii bagati in intretinere si cu deducere din inpozit deoarece am handicap mediu).

Va multumesc!
Discuție Cazare Litoral
Buna seara,
Cunosc pe cineva care are o casa in apropierea plajei din Mamaia. Pot incheia un contract la Circa Financiara/ Notar pe 11 zile pentru cazare 1-11.07.2016 sa fiu sigura de rezervare. Sau trebuie prin agentia de turism, care cer un comision nesimtit de 30%.
I - Ca persoana cu handicap mediu pot lucra mai departe ca si asistent personal, pt copilul meu care are handicap grav? Intreb pt ca azi mi-am ridicat certificatul de handicap mediu si am fost la d.g.a.s sa cer acel buget de 39lei, cei de acolo mi-au zis ca trebuie sa desfacem cantractul de munca (alftel voi plati totul din urma). Motivul lor e simplu: chiar daca am h.mediu am handicap si nu pot vedea de o alta persoana cu handicap. E adevarat?

II - Ca asistent personal pe Decembrie 2015 am luat 1064 salariu + 109 bugetul copilului si alocatia dubla de 200, copilul are 8 ani. Daca renunt sa mai fiu asistent personal, bugetul si alocatia va fi aceleasi insa pierd salariul in schimbul unei indemnizati de insotitor pt copil (parca asa se numeste) ... cat e aceasta indemnizatie si creste odata cu salariul de asistent personal?

III - Si asa ca idee (mi-a sclipit acum) de ce sa renunt eu la contract sa ma bage ei in somaj. Se poate? chiar daca contractul se reinoieste in fiecare an - acum expira in August.
Buna seara, am gasit un articol pe un site (nu stiu daca am voie sa il mentionez) depre dreptul persoanelor cu handicap.
In acel articol se spune, citez:

O persoana (adult sau copil) poate beneficia de pensie de invaliditate prin decizie emisa de medicul exper al asigurarilor sociale, ........, indiferent de stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii. Cuantumul indemnizatiei sociale pentru anul2015 este de 400 lei.
........ beneficiaza chiar daca nu a muncit niciodata.

Chiar poate beneficia de aceasta pensie/ indemnizatie si un copil de 8 ani incadrat in gradul grav de handicap, chiar daca bineinteles nu a cotizat. Inclin sa cred acest lucru, pt ca nu intelegeam pana acum de ce adultii primesc un exeplar al certificatului de handicap iar copii 2 exemplare.