avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate dritaS

Activitate dritaS

Mulțumesc,
Dar un pensionar de boala gradul 3+pensie pentru handicap grav primește bilete de tren?( Primește din partea dgascp contravaloarea biletelor de tren sau autobuz)
Mulțumesc
Pensionarii caz de boala gradul 3 primesc bilete CFR?
Mulțumesc.
Buna ziua,
Am 62 de ani ,stagiu de cotizare 30 ani 6luni,stagiu asimilat,6 ani 10 luni (
In conformitate cu noua lege a pensiilor, perioada asimilată ( pensie de boala și serviciu militar,cei 6 ani și 10 luni) se iau în calcul pentru pensia anticipată?
(Se consideră cotizați?)
Mulțumesc
Buna ziua
Sunt un părinte văduv.
Pot dobândi calitatea de coasigurat de sănătate că urmare a faptului că fica mea este angajata și necăsătorită?
Mulțumesc
Buna ziua,
Am 62 de ani ,stagiu de cotizare 30 ani 6luni,stagiu asimilat,6 ani 1 luna
In conformitate cu noua lege a pensiilor, perioada asimilată ( pensie de boala și serviciu militar,cei 6 ani) se iau în calcul pentru pensia anticipată?
Mulțumesc
Mulțumesc
Bună ziua
O persoană cu pensie de invaliditate gradul 3 , și cu drept de muncă de 4 ore, angajatorul plătește integral contribuția către stat ( ca și un angajat cu 8 ore),sau pentru persoanele cu pensie de invaliditate se plătește doar pentru cele 4 ore?
Mulțumesc.
Se schimbă legislația din 2024 privind pensia anticipata și anume luarea în considerare ca și perioada de cotizare e pensiei de invaliditate?
Mulțumesc.
Am fost amendat de către poliția locală,deoarece am oprit pe o stradă sub incidența semnului" oprire interzisă".In observații am declarat că am oprit pentru cumpărături mici pentru o persoană cu dizabilități.Dealtfel autorizația de parcare o aveam expusă pe bord.
Am achitat jumătate din amenda în termen de 15 zile.As putea contesta amenda având în vedere că oprirea a fost pentru o persoană cu handicap având autorizația de parcare pentru aceasta?
Mulțumesc.
O persoană fără contract de munca, dar cu o înțelegere de colaborare ca zilier,poate înainta un dosar de pensionar de boală dacă are aceast statut? ( Venit din colaborare ca zilier)
Mulțumesc.