avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Activitate steaua581

Activitate steaua581

Răspuns la discuția Vanzare apartament
buna ziua,
pai tocmai aici este problema nu au vrut sa primeasca nimic de la mine fara CNP -ul fostului proprietar (in cazul in care eu am dobandit imobilul prin executare silita). Am fost la cadrastru intabulare si mi au spus ca trebuie sa aduc dovada achitarii taxei de transfer a proprietății.
Mi-a mai spus cineva ca ar fi trebuit sa merg la o trezorerie si sa platesc o suma fictiva si sa sar peste administrația financiara. Numai ca si acolo m am lovit de astia care m au trimis inapoi la financiar sa fac cerere mai intai...pe motiv ca ei decid cat este de plata facand din suma de adjudecare un calcul sau dintr-o evaluare a valorii imobilului.
O aiureala totala..
Credeti ca as putea face un antecontract se vanzare cumparare fara sa am cadastru si intabulare?
ar fi o solutie fte buna ptru ca as putea achita toate datoriile si poate viitorul proprietar ar putea inregistra imobilul ptru ca eu am CNP si banuiesc ca ar fi mai usor...
buna ziua,
Am o întrebare...
Am un apartament câștigat in urma unei adjudecări si as dori sa il vand...
Acum nu am carte funciara cadastru etc...deoarece m am lovit de anumite cutume.. pintre altele m i se cerea taxa de transfer a proprietății pe care nu am putut sa o achit deoarece fostul proprietar... de si era proprietar prin decizie definitiva irevocabila a tribunalului...nu era cetățean roman si ca atare nu avea CNP...sau renunțase la cetatenie intre timp... Fapt pentru care nu am putut depune cererea catre administrația financiara fiind refuzat ...de catre administratia financiara pe motiv ca nu puteau introduce cererea de transfer a proprietatii fara CNP-ul fostului proprietar.
Bineinteles datorita cutumelor si hățișului din romania. La un moment dat m am hotarat sa renunt in a mai face demersuri deoarece nici financiar nu mi am mai putut permite sa continui..ar fi trebuit sa dau in judecata administratia financiara..ceea ce nu mi am putut permite.
Acum doresc sa vand proprietatea si doresc sa va intreb ce optiuni am in a preda prezenta situație + datorii unei alte persoane...
In acest moment sunt in posesia imobilului de aproximativ 5 ani...am fost pus in posesie de catre executorul judecatoresc cu titlu...

Se poate vinde ca si un drept litigios? sau ce i-mi sugerați?

multumesc

Buna ziua

Am o intrebare legata de rectificarea unui cuvand care la infintarea asociatiei a fost scris gresit.
Ce trebuie facut? Se poate modifica usor ? sau trebuie luata toata procedura de la capat. Nu este vorba decat de doua litere scrise gresit intr un cuvant. in rest tot numele asociatiei ramane intact.

Multumesc
Stima
Bun dar cine a decis euro? Traim in Romania si moneda nationala este Leul.
In Anglia spre exemplu facturile sunt calculate din Lira Sterlina cu Euro? Eu nu prea cred.
Ceva nu este in regula muncim pe LEi si platim in Euro.?
Cum vine asta?
Care sunt legile de referinta ?
buna ziua,
am o nelamurire din punct de vedere juridic
de ce la noi in Romania facturile sunt echivalate cu Euro? si de ce nu cu franci elvetieni sau USD? exista vreo lege in privinta ceasta ?
Nu este moneda adoptata prin lege Leul?
De ce si salariile nu sunt echivalate Leu-Euro ? ceva nu-mi este limpede...
multumesc pentru raspunsuri

Stima
Marius
Răspuns la discuția Abuz Orange
salutari

am si eu aceeasi problema asa cum cred ca au mii de abonati Orange. De fapt numai din discutii amicale cu multi cetateni respunsurile au fost "daca ai abonament cu Orange ai sfeclit-o" .

Fiind abonat de vre-o 2 ani juamte 3 am platit toul la zi si vreau sa spun ca odata chiar am avut o factura de vre-o 1600 ron pe care am achitato fara probleme stiind ca am vorbit mai mult. In fine si acolo era de discutat insa am preferat sa platesc.

Acum nu de mult ma trezesc cu o fatura de vreo 700 ron. Sun la ei si ii intreb pentru ce...ce si cum ? In fine ei trimit un istoric cu niste numere care nu le-am apelat vreodata.

Mai mult decit atit nici nu au sunat sa ma intrebe daca platesc sau nu...etc ca m-am si trezit sunat de cei de la coface.

In fine m-am decis sa nu platesc..si nu am sa le dau nimic chiar daca iesse cu orice. Chiar nu-mi place sa fiu badjocorit in halul asta.

SI ca sa inchei...chiar nu ne putem aduna citeva mii de oameni Escrocati de aceasta firma si sa facem o petitie sau ceva juridic pentru a ne lupta cu acesti hoti? Eu sunt martorul oricui daca este cazul. Aceeasi schema de fraudare a fost folosita impotriva tutturor aproape sigur.

Deasemenea un lucru iar ILEGAL este folosirea acestor firme a monedei EURO in relatie cu RON pe facturile Romanilor in tara carora moneda adoptata prin lege este LEUL.

IN anglia pe factura de telefon scrie total egal Lire Strerline = Euro si rata de schimb? Eu nu prea cred. Salariile in tara asta sunt in RON ci nu Euro. Practica total injusta si ilegala!

Stima

Marius
Eu am adjudecat imobilul acum un an..nu am reusit sa-l intabulez deoarece fostul proprietar nu mai are CNP (renuntind anterior la cetatenia romana) . M-am lovit de taxa de transfer a proprietatii (o alta absurditate) .In cazul meu dobindind acest imobil prin executare silita. Cei de la administratia financiara i-mi cer mie datele celui care a fost executat inclusiv CNP sa il scriu pe un formular. Ori nu este de treaba mea din moment ce cel care a avut imobilul la dobindit si el tot pintr-o hotarire judecatoreasca in anul 2006... si nici atunci nu a avut CNP. Avea un numar personal care nu are atitea cifre cit un CNP.
Acum eu nu l-am putut intabula...de aproape un an intr-un final se v-a rezolva...stiti dmv cu este in Romania...
In fine chiar daca nu am intabulat dreptul...este totusi absurd el trebuia executat silit de catre asociatia de locatari sau cine este responsabil cu colectarea debitelor de la locatari.

Multumesc
Buna ziua,
Am executat silit pe cineva...am intrat in posesia apartamentului insa la intretinere m-am trezit cu 6000 ron de plata. Acum administratorul i-mi cere mie sa-i platesc datoria lasata de cel care a fost executat silit.
Ce ma indrumati sa fac?... sa platesc eu suma si sa-l execut din nou silit pentru cei 6000 Ron(pe debitor) sau este (sau era ) in atributia administratorului sa-l execute silit din moment ce i-se adunau datorii de ani de zile la intretinere?
Sunt obligat sa platesc eu acest debit ? ce sanse am in instanta??
M-i se tot spune ca eu am preluat imobilul cu tot cu datorii...este adevarat? Mie m-i se pare absurd...
ce ma indrumati...

Multumesc
Marius
godot a scris:

mirificul si atotputernicul executor judecatoresc a gresit. Din moment ce esti proprietar cerea din prima evacuarea.
Autorizarea patrunderii in incaperi are alt scop. Cand imobilul este alt altcuiva si vrei sa sechestrezi bunuri sa zicem, din interiorul acestuia, sau vrei sa intocmesti procesul verbal de situatie imobiliare, in ambele cazuri fiindu-ti necesar acordul instantei sa intri.
Din moment ce tu esti proprietar, se face evacuarea direct...
Saluta-l pe executorul ala judecatoresc si zi-i ca degeaba face pare din casta cea mai tare din Romania ( unde nimeni nu intra...) ca e praf...


Ai dreptate faza e ca executorul asta a facut 4 cereri de "autorizare patrundere incaperi" toate respinse pe motivul ca face incidenta cu art 587 . Nu necesita aut. patrundere.
acum am deschis personal dosar evacuare pe ordonanta presedintiala asa mi-a sugerat avocatul....sper ca sa fie ok.
Acum eu am pierdut o groaza de timp, platesc taxe pe imobil deja de aproape doi ani...debitorul locuieste in imobil bine merci...si mi-a facut consum la intretinere 3100 Ron. deocamdata stau si ma uit la titlul de adjudecare...sa nu mai spun ca pe executor l-am platit deja pentru evacuare si acuma da din umeri...spune ca nu e vina lui..
Buna Ziua,
Din momentul in care ai adjudecat un imobil la licitatie executorul Jud. ce optiuni are de a evacua persoanele din imobil. spre exemplu executorul meu "nu" a obtinut autorizarea patrundere incaperi fiind incidente cu art. 587 . Acum avocatul meu i-mi spune ca trebuie sa facem dosar evacuare (ordonanta presedentiala) pe numele celor care se afla in imobil? corect? sau era firesc ca executorul sa faca dosarul si cererea persoanelor catre instanta ci nu doar autorizare patrundere?
Avocatul mi-a explicat ca judecatoria a respins cererea autorizare patrundere pentru ca nu face sens deoarece chiar daca patrunzi in imobil nu poti atinge pe nimeni nici macar cu un deget?..
Multumesc
Marius