Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Da, instanta probabil a respins cererea intrucat nu indeplinea, cumulativ, toate cele trei conditii ale acestei proceduri: urgenta , pastrarea unui drept si prevenirea unei pagube eminete. Daca una din aceste conditii nu sunt indeplinite, instanta poate sa respinga cererea. Oricum masurile dispuse de instanta sunt vemelnice. De ce credeti ca nu s-a putut admite...pentru ca printr-o eventuala hotarare nu trebuie sa prejudece fondul problemei. Probabil in actiunea dvs. de fond asti cerut demolarea gardului si revenirea la situatia anterioara construirii acestuia. Insa si paratulpoate sa formuleze o cerere reconventionala si sa solicite despagubirea privind plata muncii si a materialelor. Instanta care a judecat ordonanta nu are de unde sa stie daca paratul a fost constructor de buna sau de rea credinta. Daca ar admite cererea dvs. ar insemna sa se antepronunte asupra unor aspecte ce tin de fondul cauzei ce a fost dedusa judecatii la intanta de fond, ceea ce nu este permis.
Stiu ca dvs. aveti dreptate...insa instanta are niste reguli care este obligata sa le respecte potrivit C.proc.civila. Aparatorul dvs. va poate exlica aceste aspecte proceduale si procesuale ale judecatii.
Ideea de a formula alta cerere este una buna..., insa nu stiu ce sanse va avea.... Cred ca ar trebuisa formuleze o alta cerere dupa motivarea hotararii sa incerce sa inlature neajunsurile considerate de instanta si pentru care a respins cererea pe Ordonanta...
Mult succes!
Buna seara,Ana D13 trebuia sa mergeti la primarie sa va lamuriti daca vecinul a vindut.Ei sunt primii care stiu de intentia de vinzare ( primaria elibereaza primul act cu care se merge la notariat =caiet de sarcini (parca) =se numeste actul respectiv.Va urez :luck: in continuare
Foarte bine va explicat "llika" .
Concluzia: Trebuie sa formulati o alta actiune prin care sa solicitati demolarea sau ridicara gardului de catre actualul si fostul proprietar iar in caz contrar sa-l ridicati dvs. pe cheltuiala acestora.
Cel ce va formulat actiunea a omis, neprevazand probabil imposibilitatea dvs. de acces la beci daca gardul nu va fi inlaturat.
In estenta aceasta era problema dvs. inlaturarea gardului si nu accesul la beci..... vedeti, ati obtinut o hotarare judecatoreasca care nu poate avea efecte practice prin executare.
executorul nu poate face mai mult decat e in titlu
succes:)
odata pusa in posesie si stabilita in fapt alta linie de hotar-cea din hotarere, evident el apare ca si constructor de rea-credinta
chiar in situatia in care ar fi de buna credinta nu va v-a obliga nimeni la altceva decat la plata contravalorii muncii si materialelor pentru alcel metru de gard stricat necesar accesului dvs
pentru restul dosar
pai daca e asa lucrurile sunt clare: executorul va face punere in posesie in prezenta unui expert topo care sa stabileasca exact linia de hotar din expertiza si concomitent trageti dvs gard de lemn sa zicem-provzoriu
sa revendice el gardul de la dvs, asta daca nu-l actoinati in judecata sa-l ridice el, sau dvs pe cheltuiala lui
e drept o sa aveti doua garduri, unul al dvs intre cele doua prop si unul in curtea dvs:D
complicat:
eu as fi inceput un proces de granituire/revendicare si nu de revendicare a beciului...
pa langa as fi mers si pe obligatia de a face-in sensul desfginntarii gardului ridicat pe propriettatea mea
si asta in contradictoriu si cu vechiul si cu noul proprietar----plus notarea litigiului la cartea funciara-din prima clipa:)