avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate seldom

Activitate seldom

Buna ziua,

In cursul zilei de ieri o cunostinta a fost anuntata sa isi mai ia din zilele de concediu de odihna, altfel in luna octombrie va fi introdusa automat in concediu de odihna, in contextul Covid sub motivul ca trebuie sa se mai odihneasca.

Este legal acest lucru, ca angajatorul sa forteze angajatul sa isi ia concediu de odihna in perioada mentionata de angajator, fara a exista o cerere a angajatului in acest sens?

Multumesc,
Răspuns la discuția Demolare cos de fum
Buna ziua,

Cosul de fum nu mai este folosit nici de vecinul, nici de bunica.

Tot ar mai trebui autorizatie de desfiintare?

Multumesc,
Răspuns la discuția Demolare cos de fum
Buna ziua,

Cosul de fum se afla pe o casa ( a bunicii mele ), dar este un cos de fum pe calcan cu alt imobil.

Bunica doreste sa il darame pentru ca nu il mai utilizeaza.

Multumesc,
Buna ziua,

Pentru demolarea unui cos de fum de la o soba veche este nevoie de autorizatie de constructie / desfiintare?

Multumesc,
Buna ziua,

Pe calcanul curtii bunicii mele exista o casa inca de acum 30 ani, care a avut doar zidul de pe calcan al casei vecinei.
Ieri, bunica a observat ca vecina a spart peretele casei ei si si-a montat o fereastra de vedere de 1,5x1.5 m, deci destul de mare - practic vecina poate iesi acum in curtea bunicii, o poate vedea ce face si asculta tot ce se vorbeste in curte.

Bunica mea este foarte suparata si a anuntat-o pe vecina sa repare zidul la loc cum era, insa vecina refuza sa faca acest lucru mentionand ca s-a saturat sa nu aibe lumina si sa aeriseasca o camera de pe calcan.

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele sfaturi / raspunsuri / solutii:

1. Daca vecina refuza sa aduca imobilul in starea initiala, bunica va face reclamantie la Disciplina in constructii - Politia Locala - insa daca acestia vor respinge sesizarea - se poate ataca pe contencios administrativ?

2. Daca bunica are la dispozitie doua cai legale, in cazul in care Politia Locala va respinge sesizarea, respectiv de a se adresa atat instantei de contencios administrativ, cat si instantei de civil - ce actiune ar trebui inaintata?
Cea de contencios administrativ?

3. Ce infractiuni sunt savarsite pe drept penal? Muncitorii vecinei au sarit gardul la bunica in curte pentru a finaliza fereastra, cand bunica era la piata si cand a revenit a vazut deja fereastra.
Poate fi violare de domiciliu?

Multumesc,
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.

Inca nu am formulat cererea, dar m-ati lamurit ca timbrajul are in vedere finalitatea diferita sau finalitatea identica, prin urmare daca cererea mea are doua capete de cerere care urmaresc aceeasi finalitate se va timbra doar pe suma principala de 1000 lei.

O sa revin in cazul in care instanta va interpreta diferit.

Multumesc,
Răspuns la discuția Rog info obtinere avocat oficiu
Buna ziua,

Pentru avocat din oficiu pentru un proces civil trebuie sa depuneti cerere de ajutor public intemeiata pe art. 6 lit. a) OUG 51/2008 privind ajutorul public in materie civila.

Cererea se depune la baroul de care apartineti, insotita de copii de pe inscrisuri ca nu aveti venituri, venitul se calculeaza pe familie, astfel ca trebuie depuse dovezi si de la sot / sotie, copii etc. - daca doriti asistenta extrajudiciara inainte de a incepe procesul sau catre Judecatoria competenta sa solutioneze cauza - cea de la domiciliul paratului.

Multumesc,
Răspuns la discuția Prescriere executare silita
Buna ziua,

Care a fost ultimul act de executare, s-a inchis acea executare silita printr-o Incheiere emisa de executorul judecatoresc sau dosarul inca se afla pe rolul executorului judecatoresc.

Multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cred ca ar merge o cerere precizatoare chiar daca e formulata de parat, desi codul de procedura nu mentioneaza acest lucru si pentru parat, acesta trebuie sa intreprinda demersurile si sa instiinteze instanta.

Multumesc,
Buna ziua,

In primul rand daca ati fost angajat in Romania, firma din Romania a achitat la Fisc impozitele aferente, trebuie sa obtineti dovada din Romania ca ati cotizat in Romania si sa depuneti in Germania pentru a se evita dubla impunere.

Multumesc,