avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate db03uie

Activitate db03uie

Este vorba despre o sesizare privind conduita unui organ de cercetare penala din cadrul politiei, care a intocmit un proces verbal fals cum ca ar fi incercat sa ma convoace telefonic, la o audiere, insa eu nu am raspuns si a depus acest proces verbal la dosarul cauzei. A incalcat procerura de citare prin convocarea printrun inscris, inregistrat si datat. Am sesizat abaterea disciplinara catre parchet, respectiv procurorul de caz in temeiul art. 336 si urm. din C.P.P, dar nu am primit niciun raspuns pana acum. Este motivul pentru care doresc sa primesc un raspuns. Dilema mea este daca poate fi chemat parchetul in contencios, deoarece nu are personalitate juridica.
As vrea sa fiu sfatuit in privinta unui fapt si anume daca parchetul de pe lanaga o judecatorie, care nu are personalitate juridica, poate fi chemat in contenciosul administrativ, deoarece refuza sa raspunda la o sesizare in termenul legal, prevazut de Ordonanta 27/2002. Parchetul respectiv nu are personalitate juridica, conform prevederilor art.89 alin.3 din Legea 304/2004. Unde ar trebui sa ma adresez pentru a obliga respectiva institutie sa formuleze raspuns la sesizarea mea si care ar fi temeiul legal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da! Multumesc! O sa pastrez cererea initiala. Nu e cazul sa ma complic. Mai am o hotarare judecatoreasca similara si o sa o prezint ca efect al autoritatii lucrului judecat, deoarece situatia se repeta.
Este vorba de art.25 alin.(4), de art.36 lit.g) si art.48 indice 1 din Legea 230/2007. Acestea nu mai apar efectiv in Legea 196/2018, deoarece au fost abrogate, odata cu legea. Lipsa obiectului ar scurta procesul. Acesta ar fi interesul imediat. Actiunea efectiva are temei legal art.26 din Legea 230/2007, deoarece textele de lege amintite mai sus au fost incalcate prin hotarare a adunarii generale, iar eu m-am adresat instantei. Ideea este sa nu renunt la cerere, ca sa pot recupera cheltuielile de judecata. De aceea vreau sa invoc faptul ca a ramas fara obiect, ca urmare a schimbarii legii.
Am initiat o actiune impotriva asociatiei de proprietari in temeiul unor articole din Legea 230/2007. Intre timp aceasta lege a fost abrogata si inlocuita cu Legea 196/2018. Articolele in baza carora mi-am intemeiat actiunea au fost abrogate si actiunea nu mai are obiect. Pot invoca acest lucru la termenul urmator, fara sa renunt la cererea initiala, si totodata sa solicit cheltuielile de judecata?? Multumesc
Da, in principiu asa este. Insa incercarea moarte nu are. Cel mult mi se va respinge recuzarea...Iar motive de recuzare voi gasi, ca sa ma incadrez in cele 5 zile de la descoperirea motivelor si le voi dovedi cu inscrisuri. Multumesc.
Multumesc pt.raspuns. Am consultat doi avocati prieteni. E o certitudine ca nu s-a mutat din localitate. Am verificat temeinic. Obiectiile initiale au dus la refacerea expertizei, insa fara sa va pot explica, am certitudinea ca experta va incalca din nou legislatia la intocmirea expertizei. In plus am anumite banuieli si pentru faptul ca desi experta a depus un contract de vanzare cumparare a unui apartament, instanta a trimis obiectivele expertizei tot la vechea adresa. Cineva tine cu tot dinadinsul ca expertiza sa iasa sub o anumita forma si de aceea doresc recuzarea expertei. Mai precizez ca a refuzat sa poarte discutii si sa fie consultate inscrisuri in prezenta mea. Mai mult, la recuzare va citat si expertul si atunci va trebuie sa se identifice obligatoriu cu CI din care rezulta adresa de domiciliu. Poate imi mai dati niste idei...
Multumesc pt.raspuns. Voi completa cu urmatoarele: instanta a dispus o expertiza contabila in luna iulie 2017 si a comunicat obiectivele expertizei la adresa ..X, iar expertul a primit obiectivele si a convocat partile. Ulterior instanta a dispus refcerea expertizei si a comunicat acest lucru la aceeasi adresa X. Expertul nu a mai raspuns. Instanta a facut revenire de doua ori la aceeasi adresa X si expertul nu a raspuns. In luna octombrie 2018, s-a schimbat instanta si spre surprinderea mea, experta a trimis un contract de vanzare cumparare din anul 2011, motivand ca sta acolo si ca s-a mutat cu familia. Numai ca din nou am avut surpriza neplacuta ca si de asta data instanta sa trimita obiectivele expertizei tot la veche adresa X. Am verificat la asociatia de proprietari din localitate si mi s-a confirmat ca experta locuieste tot acolo. Apare inclusiv pe lista de intretinere si pe lista de la interfonul de la intrare. Am verificat la societatile de furnizare energie electrica si gaze naturale...consumul este identic de ani de zile. Nu inteleg de ce instanta a expediat din nou obiectivele expertizei tot la veche adresa, desi cunostea faptul ca experta a declarat ca s-a mutat. Ma gandeam sa cer recuzarea in baza prevederilor art.332 alin.(1) si ale art.42 alin.(1) pct.13, raportate la prevederile art.172 si 173 din NCPC. Daca imi mai puteti furniza idei...raman dator.
In cauza unui dosar, a fost desemnata o experta contabila privind legalitatea cheltuielilor intro asociatie de proprietari. Expertiza a fost facuta cu convocator, insa ulterior nu mi s-a mai permis accesul la culegerea si dezbaterea datelor. Instanta a dispus refacerea expertizei. Experta nu a mai dat niciun semn de viata desi instanta a facut 3 (trei) reveniri. In final grefiera a comunicat telefonic cu experta si aceasta experta a transmis ca s-ar fi mutat in Bucuresti. Acest lucru este o minciuna, deoarece locuieste tot la vechea adresa, asa cum am verificat la asociatia de proprietari si la furnizorii de gaze naturale si electricitate. Intrebarea este daca eu pot solicita recuzarea acestei experte care a mintit cu rea credinta si care ar fi temeiul legal. Pot dovedi ca locuieste in continuare la vechea adresa, inclusiv cu actul de identitate al expertei si am banuiala legitima ca manifesta interes sa fie impartiala si va incalca acordul de asociere, statutul si textele de lege care reglementeaza repartizarea cheltuielilor intro asociatie de proprietari. Multumesc.