Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Activitate ali0908

Activitate ali0908

Răspuns la discuția Concediu copil covid 19
Va multumesc pentru raspuns!
Poate nu am inteles eu.Sa va spun ce am inteles eu si de ce am inteles asa. Am inteles ca eu platesc angajatului cei 75% imi recuperez banii de la stat dar pana la sf anului fiscal trebuie sa ii inapoiez, deci practic statul ma ajuta acum imprumutandu-mi acesti bani dar ii doreste inapoi.
De unde am dedus acest lucru, poate gresesc:
La aceasta lege articolul 7 spune asa:
"Pana la inchiderea anului fiscal, sumele datorate potriv alin 1 vor fi inapoiate fondului de garantare din bugetul de stat,dupa caz,potrivit unei proceduri stabilite prin hotarare a Guvernului."
Am inteles gresit? Va multumesc anticipat pt raspuns.
Răspuns la discuția Concediu copil covid 19
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua! Am si eu o problema daca pot sa o numesc asa. Eu am o firma noua destul de mica, 10 angajatii in instalatii sanitare! Un contractor nu mi a platit o suma considerabila a unei lucrari deci pot sa spun ca in momentul de fata sunt si dator la stat pana imi recuperez paguba!
Unul din angajati doreste sa stea acasa cu copilul iar eu sa ii platesc cei 75%. Am inteles ca acesti bani iti sunt dati de catre stat dar pana la sfarsitul anului fiscal eu trebuie sa ii returnez, deci practic eu platesc. In situatia de fata nu imi permit inca un minus. Am discutat cu angajatul sa isi i-a concediul de odihna o sapt si cateva zile de fara plată daca mai este necesar.Nu doreste. Contabila mi a spus ca am si varianta de al baga in somaj dar nu tehnic. Cu el nu ajung la nici un acord( este si rea vointa). Ma poate obliga cumva sa il bag in acest concediu? Ce alte optiuni as avea?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns
Buna seara.As avea si eu o intrebare si sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns.
De 4 luni de zile am intrat in cim din somaj,deci nu mai am un loc de munca.Intrebarea mea este daca eu acum ma inscriu la o facultate particulara de zi mai primesc acesti bani?
Va multumesc anticipat si sper ca nu veti ocoli intrebarea mea.
O seara buna!
Răspuns la discuția indemnizatie de somaj
Va multumesc foarte mult!
Buna ziua.Peste o luna imi va expira contractul de munca este al treilea contact pe 6 luni pe care l-am incheiat cu firma si nu mai au de gand sa-l prelungeasca pentru ca se desfiinteaza departamentul respectiv.Am dreptul la somaj.Daca nu mai imi prelungesc contactul nu este din vina mea.Tin sa precizez ca sunt insarcinata si chiar am nevoie de somaj.Pot sa beneficiez de ele.
Orice sfat este binevenit.
Va multumesc anticipat!