avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Activitate LastKid

Activitate LastKid

Asta spuneam si eu. Cf legii 230 art. 51 alin. 1, asociatia avea rang prioritar daca si-ar fi inscris creanta la cartea funciara, chiar daca banca avea deja o ipoteca de rang 1 asupra imobilului.
Conform cu art 51 alin. 1 din legea 230 (asa cum il inteleg eu), banca ar fi fost obligata sa stinga acea datorie daca aceasta era inregistrata in cartea funciara deoarece asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar.

Art. 51. - (1) Asociaţia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor şi altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după cheltuielile de judecată datorate tuturor creditorilor în interesul cărora au fost făcute.
O sa va spun in ce stadiu este cazul la mine. Dupa cum cred ca am spus, la inceput administratorul de bloc ma tot ameninta ca ma da in judecata, ca trebuie sa platesc datoria vechilor proprietari, etc. Intre timp, dupa ce s-a consultat cu mai multi avocati a renuntat la idee si le-a spus celorlalti proprietari (care deasemenea sunt interesati sa recupereze datoria, fiind vorba de o suma mai mare - 10.000 RON) ca nu au cum sa scoata banii aia de la mine, ca trebuie sa actioneze in instanta vechii proprietari, lucru pe care l-au si facut. Insa acestia sunt de negasit, nimeni nu stie de unde sa ii ia. Am vazut recent la avizier un afis ca sunt cautati de o firma de recuperari, etc. Deasemenea, din ce am inteles, greseala a fost facuta de administrator si de presedinte (daca gresesc, cineva de specialitate sa ma corecteze), pentru ca ei trebuiau sa obtina un titlu executor pentru datoria asta si sa il inscrie la cartea funciara. Astfel banca ar fi fost obligata sa stinga datoria la distribuirea sumei. Dar cum administratorul nu s-a deranjat, banca a vandut apartamentul lipsit de sarcini, conform cartii funciare .. Si acum administratia sa se descurce.
Cand ar trebui sa-mi inregistrez proprietatea la notariat? La cartea funciara imi va da actul de proprietate in baza actului de adjudecare ... Imi mai trebuie altceva ca sa fiu proprietar de drept pe langa actul de proprietate?
Nu stiu daca acestea 2 echivaleaza. Cert e ca nu am facut niciun act de vanzare cumparare .. Cu acest act de adjudecare am fost si am platit toate taxele si tot cu ajutorul acestuia mi se va elibera si act de proprietate in curand ... deci sunt confuz ..
Ok. Multumesc pentru raspuns. Partanerul de contract este banca reprezentata de executorul banar .. Dar cum as putea sa aflu cine este notarul? Eu am primit de la executor un act de adjudecare la 15 zile dupa ce am virat toata suma licitata... Nu am fost la niciun notar..
Sa inteleg ca ar fi vina bancii si a notarului .. Dar ce ar trebui sa fac eu in aceasta situatie? :(
rog moderatorii sa stearga acest topic. l-am repostat la sectia administratii de proprietari.

multumesc
corina_serbanescu a scris:

Dvs,ati cumparat un apartament liber de orice sarcină.Asociatia trebuie sa se îndrepte împotriva vechiului proprietar și nu împotriva dvs.
Conform art.558 din Codul de procedură civilă , imobilul adjudecat în urma executării silite rămâne liber de orive privilegiu sau ipotecă la care era supus.


Cum as putea sa conving eu administratorul de acest lucru? El zice ca nu vrea sa stea pe drumuri ... Ma tot ameninta ca va face actul de adjudecare nul daca ma cheama in instanta pentru ca notarul nu a respectat legea .. se poate ajunge la aceasta situatie?
Problema e ca nu s-a facut un act de vanzare-cumparare, asadar nu exista un notar care sa autentifice actele.. Exista doar un act de adjudecare eliberat de banca prin executorul bancar .. aici el joaca rol de notar? Acest act va servi la eliberarea actului de proprietate ..

In final eu nu stiu ce sa fac ... Executorul bancar imi spune sa nu imi fac griji, administratorul ma streseaza ca eu trebuie sa platesc .. As putea cumva sa dau o adresa catre banca prin care sa clarifice treaba asta?