avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters146877

Activitate ContSters146877

Răspuns la discuția Munca la negru
av.antoanelageaman a scris:

Unde se afla firma...Ce trebuie a stit ca nici o autoritate nu-i poate obliga sa va dea drepturile salariale ,decat sa-i amendeze pt minca la negru. Nu mai spun ca , daca ati cunoscut acest lucru si dvs. sunteti pasibil de amenda.
de obligat numai instanta ii poate obliga


Problema mea nu sta in determinarea lor in a-mi da drepturile salariale ci in a demonstra munca la negru (in masura in care exista). Nu am cunoscut acest lucru.
Răspuns la discuția Munca la negru
freeelis a scris:

Va puteti adresa Agentiei Nationale de Administrare Fiscala .


eu am locul de munca in bucuresti iar domiciliul intr-un alt judet. carei agentii sa ma adresez?
Răspuns la discuția Munca la negru
Va multumesc.
Răspuns la discuția Munca la negru
freeelis a scris:

Nici eu nu-mi pot da seama ... oare contributiile sunt platite pentru 4 ore/zi sau pentru 2 ore/zi ? ... daca nu erau platite atunci mai intelegeam ..


cum pot obtine o evidenta a contributiilor platite? carei institutii sa ma adresez?
Răspuns la discuția Munca la negru
Deci efectuarea acestor 2 ore in plus nu este legala?
Confruntand CIM vs remuneratia primita ar rezulta ca eu sunt platit pt 4 ore (remuneratia contractuala x 2). Totusi nu inteleg de ce firma practica politica aceasta de a trece 2 ore in contract chiar daca salariatii efectuaza 4, 6 respectiv 8 ore. Care ar fi parerea dumneavostra?

Tin sa va multumesc pt promtitudine si pt raspunsurile oferite.
Răspuns la discuția Munca la negru
Multumesc pentru raspunsuri.
In CIM se stipuleaza ca nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora. Astfel ma intreb ce regim au aceste 2 ore lucrate in plus?

Este posibil ca firma sa imi plateasca impozitul si contibutii doar pe norma trecuta in CIM?
Discuție Munca la negru
Buna ziua,
Lucrez la o firma in baza unui CIM in care sun trecut cu o fractiune de norma de 2 ore/zi. In fapt, eu lucrez 4 ore/zi. Care ar fi sansele ca aceasta diferenta de 2 ore sa fie munca la negru si cum pot dovedi eu acest lucru? Pot obtine o evidenta a orelor lurate de la ITM?
De asemenea, mentionez ca nu primesc nici fluturas de salariu.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Care ar fi calea prin care pot afla daca firma la care sunt angajat imi plateste toate contributiile la bugetul de stat si impozitul?
Dupa 4 luni de la angajare, nici pana acum nu mi-am primit exemplarul original al CIM care mi se cuvine din punct de vedere legal. Sunt aceste 2 motive suficiente pt a demisiona fara preaviz? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Contract de adaptare profesionala
Nimeni nu imi poate raspunde?
Care este posibilitatea sa ma oblige sa il semnez si care ar fi mijloacele de prin care sa ma forteze sa o fac? De asemenea as dori o parere obiectiva asupra acestei situatii, in sensul ca de ce societatea a dorit revizuirea Contractului de Adaptare Profesionala si obligarea la semnarea acestuia de catre toti angajatii juniori.
Răspuns la discuția Contract de adaptare profesionala
Da, dar asa este denumit contractul. In plus contractul a fost semnal o data cu incheiere contractului individual de munca. Acesta nou are aceeasi data trecuta in el. Asadar ar creea artificiul ca este semnat odata cu incadrarea mea in acest post. De altfel se specifica in el ca perioada de training are aproximativ 1.5 luni si trainingurile se desfasoara 2 ore pe zi. In contractul individual de munca eu sunt incadrat cu o norma de 2 ore pe zi. Dar eu muncesc 4. Acum prin contractul nou cica 2 ora sunt instruit. Parerea mea este ca ei nu pot justifica acei 550 euro prin acel prim contract de aceea instituie cu disperare acest al doilea contract.
Intrebarile mele raman in discutie. De asemenea, va cer un sfat asupra cum ar trebui sa actionez in continuare.
Va multumesc.