avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate silviu3marian

Activitate silviu3marian

Am inteles .multumesc :D A zis raluk0207. Nu intelegeam cum e cu devalmasia asta. Nu imi era clar , daca in contractele de proprietate sunt trecuti doi proprietari dar nu si cotele ce le revin, m am gandit ca automat sunt 1/2 si 1/2. Apoi am citit pe net ca sunt doua
tipuri de contracte de proprietate. cu cote clar exprimate si in devalmasie.

se da sotul decedat, o sotie si 3 copii mostenitori legali. Se face mostenire pe calea clasica la notar. Jumatate sotia , apoi cealalta jumatate se imparte din nou la 4. Astfel se stabilesc cotele dupa cum urmeaza Sotia 1/2 plus 1/4 si fiii cate 1/4 .Cateva intrebari sunt.

1. Cand sotia a fost intrebata ce detine sotul pentru a se intocmi masa succesorala, aceasta a declarat un apartament si o casa. Problema e ca pe actele de proprietate sunt trecuti amandoi proprietari si sotul si sotia. Nu scrie in ce cote sunt proprietari dar sunt amandoi. Atunci....masa succesorala nu e doar jumate din proprietate??? Mostenirea s-a facut ca si cand sotul ar fi unic proprietar al acelui apartament de exemplu...Cum se procedeaza cand sunt doi sau mai multi proprietari pe actul de proprietate?

2. Daca sotul avea alzheimer de niste ani in urma (exista acte medicale care atesta asta ) atunci proprietatea nu merge complet in posesia celuilalt proprietar? Mai ales ca sotia avea obtinuta tutela? Cumva mostenirea legala ...nu prea e valida?

3. Unu din fii vrea reintregirea uneia din cele doua proprietati. Daca de exemplu , fac schimb ...1/4 din apartament il dau in schimbu a 1/4 din casa,fac act de vanzare cumparare sau cum? Sau daca vreau contravaloarea in schimbul cedarii proprietatii cum stabilesc pretul de vanzare? Fac evaluare?

4. Sotia poate dona partea ei de 1/2 plus 1/4 , in trei parti egale fiilor inca de pe acum? Si daca da, ce probleme pot aparea peste ani , cand vom face succesiunea dupa ea? Desi in mod normal nu mai facem succesiune pentru ca nu vom mai avea masa succesorala.

Multumesc anticipat. Nu sunt avocat de profesie dar mai citesc ici colo. Drept pentru care termenii si relatarea poate nu sunt cele mai explicite.
GermanAlex a scris:

Un fapt real petrecut la unul din clientii mei acum cateva zile. Ma suna clientul ca ii merge computerul foarte greu si nu isi mai poate deschide documentele. Analizez ce se intampla si constat ca toate documentele si pozele sale au fost criptate. Peste tot pe hard sunt mesaje ca toate documentele si pozele i-au fost criptate cu o cheie pe 2048 biti si ca daca o vrea sa intre pe pagina ... si sa plateasca. Deci se poate si asa ceva. Nu i-am putut recupera nimic. Am sters virusul dar mai mult nu s-a putut face. E plina lumea de hoti care abia astepta sa va fure. Nu neglijati masurile de protectie si sfaturile specialistilor.


E vorba de virusul "Politia Romana" varianta a3a imbunatatita. pe langa blocarea desktopului face si aceasta cryptare. Cautati pe net, exista solutia de revenire. Adica de decryptare.
florin971 a scris:

In urma unui furt , am indicat cu aproximatie de 70 % autorul ,
.

Imi pare rau, autorul e stabilit ulterior de cei in drept pe baza probelor

florin971 a scris:

am furnizat probe care al incriminau pe autor , dar nu stiu cum s-a instrumentat cazul meu , fiindca la sfirsitul anchetei autorul este nevinovat , cu toate ca probele dovedesc implicarea acestuia in furt
.

Ati furnizat probe.... Da.Si probabil ca au fost verificate, si nu corespund. Si "probele dovedesc implicarea...." spune cine? Organele de ancheta sau e concluzia dvs? Mai departe.......Care sfarsitul anchetei? Ati primit scris ca a fost stabilit sau nu, vinovatul?

florin971 a scris:


Bun....M-am consolat cu faptul ca voi ramine cu paguba de 6000 euro, dar....aici vine surpriza. Intrind accidental pe profilul de facebook al politistului care a anchetat furtul , am constatat ca presupusii autori , care au fost anchetati de catre acesta , in speta , o familie de romi , sunt prieteni ai acestuia pe profilul sau .Va rog frumos sa-mi dati un sfat , cam ce a-r trebui eu sa fac , fiindca daca m-am impacat cu ideea ca autorii vor ramane nedepistati , nu pot sa ma impac cu ideea ,ca suspectii sunt prietenii politistului care i-a anchetat . Va multumesc


Eu am 300 de prieteni pe fb . recunosc ca doar cu maxim 50 din ei am baut macar o bere.Si ar mai fi ceva. E deranjant ce zic dar e real. Organele de ancheta pot lua in calcul si ca plangerea ar putea fi nefondata.Adica nu e vorba de nici un furt,ci doar le puneti bete in roate la respectivii romi. Zic si eu....... e doar parerea mea! Zile bune!!!


Amice Stelian222 cineva a facut o sesizare. Si tu ai fost chemat la o discutie.Din cauza asta nu scrie nimic la rubrica "in calitate de............." desi ar fi trebuit sa scrie INVITAT. Nu se numeste nici macar audiere. Nici macar nu exista INCA un dosar penal.

In plus, nu se poate spune cu exactitate SI CU PROBE, ca tu ai postat.Dar, cum se practica de obicei, politia cauta un vinovat, si nu vinovatul.

"Procuroarea mi-a spus ca are de la firma de internet toate postarile mele pe acel site" :))) Asa si???? Postarile trebuiesc LEGATE de tine. Sunt curios cum se va dovedi asta.Daca erau 15 useri cu nickname aproximativ la fel, ce se intampla? Cum ai gasea pe toti?

Deci , repet. NU exista inca un dosar penal.Cauta un pic pe net, sa vezi cei 3 pasi procedurali de investigare a unui caz si ai sa te convingi.Ai fi uimit sa vezi ce plangeri ajung la politie. Si trebuiesc investigate.
Răspuns la discuția Citatie ca invitat la politie
Oare de ce tot postez aici? Pentru ca nu am nici un amestec. Si incerc sa nu pic in plasa "politia nu cauta vinovatul, ci un vinovat". Am fost la sectia de politie , am vb cu un agent , am declarat exact ceea ce aveam de declarat, ca nu am nici o implicare,totul a durat mai putin de o ora. Am lasat un numar de telefon. Si atat.
Răspuns la discuția Citatie ca invitat la politie
Si iata o rezolvare . Am sapat tot netu si avocatnetu aseara , sa vad ce naiba inseamna invitat. Intr-un final vb pe chat cu o cunostinta si a reusit sa ma lamureasca. E vorba de denumirile din noul cod penal. Invitat se spune acum la martor. Iar la invinuit se spune acum suspect. Deci citatia ca invitat (potential martor) era chiar reala si valida.Ok. am fost . Am ramas tare mirat, ca am stat la discutii, am raspuns intrebarilor, domnul agent a scris declaratia, am recitit-o si eu.E exact ceea ce aveam de spus. Nu am fost eu, si atat. Am incercat sa aflu detalii din dosar. Nu am reusit sa aflu decat data comiterii infractiunii. 19 spre 20 februarie. Intrebarile mele pt dvs sunt doua. Daca sunt potential suspect, de ce am fost chemat la audiere asa de tarziu? E aproape o luna de atunci.Si a doua. De ce nu mi s-au dat si mie detalii? As fi vrut sa stiu si eu cum suna plangerea.

Si inca ceva ce as vrea sa ma indrumati , va rog. Acum ceva vreme in urma, sa tot fie vreo ora, frunzaream telefonul . Intamplator am vazut 5 apeluri de la un numar in data de 19 seara. L-am sunat , am aflat cine este, si asa mi-am adus aminte ca in acea seara , am stat cu doi prieteni , ca unul din ei pleca in norvegia si avea nevoie de gps , si i-am actualizat harta. Avand ceva probleme se facu 2 noaptea. cam asa.De la 6 seara si pana la 2 noaptea eu am stat cu ei. In cazul unui proces , ai pot cita? Trebuie sa i anunt in prealabil? Sau fac mai rau? Mai mentionez ca din cauza stresului(priemesti pleashca ieri, pt azi dim la 8, si fiind prima oara cand ma lovesc de asemenea caz) , deci din cauza stresului, nu mi-am adus aminte lucru asta. Ma duc sa vorbesc cu agentul care se ocupa de caz? Sau las lucrurile asa, si daca ma mai cheama adaug si asta? Va multumesc pt rasunsuri.
Răspuns la discuția Citatie ca invitat la politie
Exact in situatia asta ma aflu si eu. In lipsa de date.Ma gandesc ca MR ma putea suna sa imi zica : " Uite , ce am patit. AM fost la politie si am fost intrebata ce persoane ma viziteaza cel mai des . Si am dat si numele tau." Dar....NU. M-am trezit cu citatia, care e de fapt o invitatie la politie la camera Y la agentu sef X .la ora Z.Aici e partea care ma baga in ceata. Si asta din cauza ca nu sunt un client obisnuit al sectiilor de politie. Daca ma intelegeti. O sa ma duc maine , si va tin la curent.
Astazi am primit o citatie cu antet "Ministerul Afacerilor Interne,Birou Investigatii Criminale. Dosar penal nr /2014 Data........

.Am gasit-o infipta in usa. Ca trebuie sa ma prezint maine in calitate de INVITAT in cauza privind "Furt din locuinta numitei M.R". Nu stiu despre ce poate fi vorba.Sunt prieten cu MR de 7 ani, am si dormit in acea casa, iar MR nu si-ar face probleme sa ma lase si singur acasa. Cum sa va spun? M.R a fost plecata in ultimile 30 40 de zile in alta tara. In casa ei , din ceea ce stiu, pentru ca nu am mai fost pe acolo inca decand MR a plecat, deci in casa acolo ar fi locuit sora ei. Temporar. SAu cel putin cheie aveau parintii ei sora ei. Ok. Sa presupunem ca MR "a semnalizat" ca nu e acasa. (check in uri pe Feisbuc, si altele) .A fost la politie,ok? Ce anume a declarat la politie , sau in ce mod ar fi putut fi intrebata , ca sa primesc eu citatie in calitate de invitat? Din ce m-am uitat pe net, nuexista citatie ca invitat. ca faptuitor, ca martor, ca parte vatamata,sau uneori ca banuit. Ca INVITAT exista niste invitatii.DAr nu CITATII.

BUn. ce presupune citatia asta ca invitat? M-am ferit de probleme, dar e aiurea acum. Mai mentionez ca sus , cu pixul scrie , la domnul agent sef X .

Nu scrie un numar d etelefon, nu sunt cateva detalii ale dosarului. SI de ce as fi eu invitat? la ce? La discutii? Oricum , sunt destul de matur ca sa nu maiau dupa lozinca " Hai scrie cum iti dictez eu...ca asa e bine"

Deci?
Ce nu face didicotu , pentru niscaiva leuti in plus? Dragi tovarasi, am sa raspund si eu topicului , in speta celui care l-a pornit. Am vazut aici cateva sfaturi EXTRAORDINARE, si tin sa-i felicit , mai ales pe @Telefon_Anti_Interceptare care se pare ca stie FIX ce vorbeste. Dar am vazut si pareri hilare de-a dreptu.De cativa ani de cand citesc avocatnet, observ mereu asta. Utilizatori, care nu sunt nici pe aproape , si au doar vagi cunostinte despre o anumita categorie, dar scriu kilometri de idiotenii. Iar IT ul , e ocupatia, sau sa zicem , hobby ul meu la care lucrez macar un pic de timp, dar in fiecare zi. Sa revin

Deci, exista O MAAARE DIFERENTA intre DC ++ si torrent.In sensul ca torrentele NU POT FI URMARITE. DC++ da.Din cauza asta a si murit repede. strong dc , dc++ Odc..etc. Am sa explic diferenta. DC++ foloseste P2P . adica peer to peer. Adica conexiune user la user.Si arata IP-ul . Asta e marea problema de intimitate.

Torrentul (softul torrent) desparte filmul pe care il sharez, in bucatele mici,si le trimite pe trackere.Astfel ca eu iau de pe un tracker cateva bucatele , de pe altu cateva , si la final softul torrent imi reasambleaza toate bucatelele, si imi reconstruieste filmul. Mai pe inteles , pe dc++ am posibilitatea sa descarc si tot filmul de la un singur user. ip la ip. (un fel de LAN) . Pe torrent , eu iau de la un utilizator, numai cateva bucatele , de la altu cateva bucatele, astfel ca nu se poate spune cu exactitate CE ANUME am descarcat.

si acum USERII. 90% au windows pirat. din astia , 60% au in calc mp3 la greu , poate filme.Intrebare: Site-urile care dau filme online platesc drepturi de autor? ca e un fel de share.NU??? Ca sa vezi pe dc++ cine are cel mai mare share, trebuie sa te loghezi si tu pe hub. Ma intreb politaii aia de l-au pandit pe saracu om, ce au sherat? Baza de date a politiei? Sau filme cu licenta? Intrebarea finala este nu CE SE AFLA PE HDD? ci CE SE ASTEAPTA DIDICOT SA GASEASCA PE HDD?

Iar ca si concluzie. NU da parola. Daca vrei poti sa faci si caterinca. Spune ca nu era hdd criptat.Sau fa-te ca nu ai habar de ce se vorbeste. ce o sa ti faca?

RASPUNS pentru postacii tematori. www.lostpassword dot com/kit-forensic dot htm PassWare Kit forensic stie sa sparga BItLocker Si TrueCrypt . dar nu oricum. Ci doar daca ai dai cateva detalii . de exemplu daca parola contine "mere" la sfarsit dar nu iti mai aduci aminte daca "AnaAreMere" Sau "CristinaAreMere". In vreo doua zile softu asta te ajuta. NU e decat 1000 de dolari :)))))). Dar daca nu ai dai nici un detaliu iti si zice in cate miliarde de ani o sa rezolve treaba. DECI..nu prea exista "politia are departament de spart parole". SI discutia ar putea fi luuunga. O zi frumoasa.