avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate mpc

Activitate mpc

Răspuns la discuția presedinte asociatie proprietari
va multumesc mult de tot pentru precizarile Dvs.

O zi buna in continuare!
Răspuns la discuția presedinte asociatie proprietari
da mi se pare un pic ciudat raspunsul Dvs. De ce spun asta? deaoarece daca plata pt un serviciu/ utilitate se face in baza unor instalatii agreate de catre furnizor, in cazul acesta Apa Nova, cine garanteaza ca acest consum este cel real? daca presedintele sau asociatia poate dispune cum doreste de aceste apometre nu cumva se comite vreo infractiune?
sau aceste apometre sunt asa de fatada? este ciudat ca o asociatie de proprietari sa se erijeze in legiuitori nu? Ok exista un statut, dar si aceste decizii care se iau nu trebuie sa se faca informandu-se si partea lezata in cazul acesta noi?
sau fac ce vor si cum vor pt ca exista un statut care sa le garanteze asta. da asociatia are ca principala indatorire sa urmareasca interesele asociatiei de proprietari, dar nu au si obligatii, cum ar fi fiecare decizie sa fie adusa si la cunostinta reclamatului?

ca sa va raspund la intreare separarea consumurilor s-a facut acum vreo 10 ani daca nu ma insel dorindu-se o diminuare a costurilor. s-a decis ca aceste apometre sa fie montate la subsolul fiecarei scari a blocului.

o intrebare daca se poate: aceste apometre nu au sigilii sau ceva asemanator ca si contoarele electrice? poate umbla oricine la ele? ca nu mi-ati raspuns la aceste intrebari ci doar evaziv.

va multumesc!
Răspuns la discuția presedinte asociatie proprietari
buna dimineata

va multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
o sa incerc sa raspund punctual la intrebarile Dvs pentru a fi mai clara si a putea primi un raspuns cat mai corect.
apometrele si de apa calda si de apa rece au fost instalate in subsolul blocului unde locuim.
de fiecare data cand un locatar inregistreaza intarzieri la plata intretinerii care este constituita din cele mentionate de catre Dvs mai sus presedintele asociatiei s-a obisnuit fie sa opreasca furnizarea apei calde de la apometrul aferent apartamentului locatarului care a ramas restant, fie asa cum s-a intamplat acum prin inlaturarea fizica a acestuia. Am citit ceea ce ati scris Dvs mai sus si mi se pare corect si anume ca nici presedintele si nici locatarii nu au dreptul de a intrerupe furnizarea apei calde si, cu atat mai mult, de a indeparta acest apometru care banuiesc ca are acelasi regim ca si contorul electric la care nu poate umbla nimeni, in afara de persoanele autorizate din partea companiei care furnizeaza acest serviciu.
Nu este vb despre nici o defectiune a acestui apometru de apa calda, caci in momentul in care nu am platit intretinerea si pe cea de-a doua luna presedinetele a intrerupt apa calda DOAR pt apartamentul nostru.

De asemenea, as dori sa va intreb cum se calculeaza penalitatile la utilitatati pt ca mereu la fiecare intarziere platim penalizari. In baza a ce anume se calculeaza aceste penalizari.

Va multumesc anticipat si astept raspunsul Dvs.

O zi buna
Buna seara

De ceva ani tot avem probleme cu presedintele asociatiei de proprietari ai blocului in care locuim. Din pacate nu suntem proprietari ai apartamentului acesta apartinand in continuare de ICRAL si am ramas restanti datorita unor probleme personale, nu din rea vointa.
Problema pe care vreau sa o ridic este urmatoarea: datorita problemelor personale am ramas restanti la intretinere 2 luni, insa am platit-o imediat cum am avut banii necesari.
Presedintele asociatiei de proprietari de la sine putere a luat fizic apometrul de apa calda fara a ne informa in prealabil cu toate ca acela ne apartine deoarece l-am platit. De asemenea, nu exista nici un proces verbal de predare primire si nici un proces verbal de intrunire a consiliului prin care s-a luat aceasta decizie.

Intrebarea pe care vreau sa v-o adresez este ce anume putem face pt ca pe viitor sa nu mai avem astfel de probleme. In ziua de astazi este f greu sa supravietuiesti si nu cerem pomana de la nimeni. Nu cred ca exista pe lume oameni care sa doreasca sa o duca rau. Nimeni nu este dator sa plateasca pt noi, de aceea orice penalizare am platit-o intotdeauna.

Nu exista o reglementare legala care sa faca acest tip de oameni sa faca lucrurile transparent? Ce anume trebuie sa facem pt ca aceasta situatie sa fie rezolvata fara alte probleme?

In conditiile in care acest apometru a fost luat de la locul lui fara a ne informa in prealabil nici verbal si nici in scris nu reprezinta furt?

Va multumesc anticipat si astept raspunsul Dvs.

O seara frumoasa!
Răspuns la discuția Restante la banci
De 3 ori am mers la banca, in aceleasi zile in care plateam ratele, si le-am explicat aceste lucruri. Si au spus ca pe ei nu ii intereseaza ca trebuia sa ma fi gandit in momentul in care am facut 2 credite.

Ce as putea sa mai fac in aceasta situatie?

Cum as putea sa rezolv aceasta solutie?

Multumesc f mult,
Răspuns la discuția Restante la banci
Si in conditiile in care am un salariul de 1300 lei net si 2 credite de nevoi personale a caror rate insumeaza pe luna 900 lei unic intretinator al unei familii cu 4 persoane care trebuie sa plateasca lunar pe langa cele 2 rate si cheltuielile lunare familiale (chirie, lumina, intretinere, telefon, etc) ce se poate face.

Mentionez ca situatia de a nu putea plati s-a ivit in urma cu cateva luni, situatie pe care am semnalat- bancii prin adrese inregistrate la sediul acestora, adrese care mi se spune la telefon de catre recuperatori ca nu au fost aprobate.

Eu am avut bunacredinta de a-i anunta situatia financiara precara in care ma aflu si nu le-am semnalat faptul ca nu o sa le mai platesc, ci ca as dori sa mi se micsoreze ratele asa incat sa pot sa imi platesc toate datoriile curente.

Ce pot sa fac in aceasta situatie?

Multumesc anticipat!
Buna ziua

Am 2 intrebari:

1. Indemnizatia de maternitate o primesti pana la 2 ani de la depunerea cererii de acordare a indemnizatiei pt copil (21 martie 2010) sau pana la varsta la care copilul implineste varsta de 2 ani ( 3 ianuarie 2010 data nasterii copilului)?

2. Cum se calculeaza indemnizatia pt cresterea copilului pt cel de-al 2-lea copil?
Va dau exemplu un caz concret: copilul meu are in prezent 6 luni, iar in cazul in care voi ramane insarcinata cu cel de-al 2-lea copil pana la varsta de 2 ani al copilului meu care sunt veniturile care se iau in calcul pt realizarea indemnizatiei de crestere copil avand in vedere faptul ca nu ma pot intoarce la munca si beneficiez de acest drept legal asa cum prevede legea. Dupa cum stiti pt a beneficia de concediu pt ingrijirea copilului trebuie sa ai minim 42 zile de concediu de maternitate post natal. Cine plateste acest concediu de maternitate in cazul celui de-al doilea copil.
Mentionez ca sunt salariata cu ctr de munca suspendat cu un stagiu de cotizare continuu de aproape 11 ani.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Restante la banci
Si in cazul in care nu am venituri prezente, nici macar somaj, iar cele viitoare nici nu cred ca intra in discutie ce se intampla conform legii?
Ce bunuri ar putea sa imi ia ca sa vanda in conditiile in care acestea sunt vechi si nici macar nu imi apartin?
Daca sunt la mine in casa cum demonstreaza ca sunt ale mele in conditiile in care stau cu chirie?

Multumesc
Răspuns la discuția Restante la banci
Si ce anume ar putea sa imi ia in conditiile am mobila f veche, iar alte bunuri nu am?
Si in plus nici loc de munca?

Si de unde au titlu executoriu? Nici casa nu am si nimic altceva. Nu am garantat acest imprumut cu nimic decat cu salariul.

Multumesc
Buna ziua

In situatia in care sunt in imposibilitatea de a plati bancile la un imprumut de nevoi personale ce se poate face?
Pot sa ma dea in judecata sau direct ma executa prin executor in conditiile in care nu am garantat cu nimic acest imprumut?

Multumesc