avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate vicks

Activitate vicks

Este vorba de Ordinul nr. 342/2025, care stabilește o procedură tehnică revizuită pentru convertirea zilelor lucrătoare în zile calendaristice, în acord cu prevederile Legii pensiilor nr. 360/2023, intrată în vigoare din 1 septembrie 2024.

Ordinul înlocuiește vechiul cadru legislativ (Ordinul nr. 59/2014) cu o metodologie clară, adaptată la realitățile actuale ale pieței muncii. Se introduce un algoritm diferențiat, care ține cont de programul de lucru, condițiile în care se desfășoară activitatea și tipul ocupației.

Carp Mircea a scris:

Nu va afecteaza cu nimic.
A fost si pana acum in vigoare Ordinul nr.59/2014 privind aprobarea Procedurii tehnice de transformare a zilelor lucrătoare în zile calendaristice, în vederea determinării stagiului de cotizare realizat de asigurații sistemului public de pensii
[ link extern ]

Bună ziua. Am împlinit 58 de ani în iunie. Am peste 35 de ani vechime si ma pot pensiona anticipat începând cu august 2025. As dori sa stiu cum si dacă ma va afecta procedura Casei de Pensii din data de 26unie 2025, respectiv 342/2025 emis de CNPP care actualizează procedura tehnică pentru transformarea zilelor lucrătoare în zile calendaristice.
Mulțumesc.
Vă mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Incercati la Direcţia Arhivelor Naţionale ale Municipiului București
Adresa: Bucureşti, Calea Văcăreşti, nr. 470, sect. 4.
Telefon Relaţii cu Publicul: 021/332.07.71;
Telefon Secretariat: 021/303.70.80, la interior 15251
Fax Secretariat: 021/332.52.35
E-mail: smban@arhivelenationale.ro

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Mulțumesc pentru raspuns. Am încercat. Nu au in evidența lor date de la respectiva firma. Am încercat și la ITM, dar ei s-au înființat in anul 2000, deci nici ei nu au date. Mi-au raspuns că trebuie să găsesc lichidatorul judiciar al societății sau deținătorul legal al acesteia.
Buna ziua!Va rog sa ma ajutati daca se poate cu numele firmei care a preluat arhivele pentru fosta Întreprinderea Poligrafica Luceafarul, devenita după 1990 SC Luceafarul SA din București. Știu ca după 1992 si-a mutat sediul în Buftea iar în 2000 a fost declarata in faliment.
Va mulțumesc!
Bună ziua. În perioada 1985-1992 am lucrat la Întreprinderea Poligrafica Luceafarul. În 1990 a luat denumirea de SC Luceafarul SA. În 2000 a dat faliment. Am nevoie de o adeverință de vechime pentru Casa de Pensii. De unde o pot obține?
Răspuns la discuția vanzare teren
Multumesc mult.
Unde trebuie sa merg exact pentru aceasta decizie de curator? La judecatoria de sector? Am nevoie de avocat pentru a ma reprezenta? Unde depun cererea?
Va multumesc.
La notar mi s-a spus ca am nevoie de o incredintare. Cine imi da aceasta incredintare? Ce inseamna reprezentant legal?
Multumesc.
Discuție vanzare teren
Buna ziua. Fiul meu minor a mostenit din partea tatalui lui un teren. Pe titlul de proprietate sunt in total 4 mostenitori, fiul meu fiind unul din ei. Problema este ca ceilalti 3 mostenitori ar dori sa vanda acest teren.
Intrebarea mea este ce pot face in aceste conditii?
Precizez ca la data decesului fostului sot, eram divortati, minorul fiind incredintat mie spre crestere.
Va multumesc.