avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate SDolha

Activitate SDolha

Discuție Sudanul de Sud
După cum informează presa, mâine, 9 iulie 2011, la ora 1 AM (OR) devine independent Sudanul de Sud, în urma unui referendum organizat în actuala regiune de sud a Sudanului. Știe cineva dacă România a declarat ceva în privința recunoașterii independenței acestui stat? Sau există recunoaștere implicită dacă vreo organizație (care anume?) din care România face parte face vreo declarație în acest sens? Mulțumiri anticipate.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Presupun ca numirea se face de catre Camera Deputatilor printr-o hotarare.

Ce se intampla insa daca (asa cum pare ca s-a intamplat deunazi) presedintele Camerei nu se conformeaza si interpreteaza diferit articolele respective (respectiv confunda majoritatea celor prezenti cu majoritatea tuturor membrilor si nu adopta hotararea potrivita)? Pot parlamentarii sa se adreseze vreunei institutii, si carei anume? Parchetului? Ori eventaul Curtii Constitutionale (care nu are inca suficienti membri, dat fiind ca se vota numirea unui nou judecator)? Se poate face dreptate, teoretic? (Practic, am impresia ca nu se mai doreste acest lucru, probabil nu "merita", nu sunt sanse de a obtine ceva?)
Buna ziua,

Am o curiozitate juridica (nu lucrez in domeniul juridic, e doar un hobby), aparuta in urma vizualizarii unor stiri in media zilelor trecute.

Teoretic, ce fel de majoritate (a tuturor parlamentarilor din Camera, ori numai a celor prezenti in sala pe moment) reiese din Constitutie, legi, regulamente parlamentare, ca ar trebui sa obtina la vot in Camera Deputatilor, o persoana pentru a fi desemnata judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei?

Va rog, daca se poate, sa sustineti argumentatia Dvs. cu numerele si datele actelor, respectiv articolele, alineatele sau alte indicative in cadrul acestora pentru a putea verifica personal.

Multumesc anticipat pentru raspuns.