avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate candidate_of_law

Activitate candidate_of_law

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
luiza2008 a scris:

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]
;)


Thank you. Luiza will you marry me? :">
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Are cineva legile speciale care trebuie invatate la penal asa "la zi"?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
@Murgu nu stiu daca ai adoptat o strategie tocmai buna.

Trebuie sa te duci pregatit de un 9 la examen ca sa obtii un 7 la final - pt ca mai este stresul dar mai ales baremul. Chiar daca ti-a picat un subiect pe care-l stii bine s-ar putea sa nu atingi anumite puncte din barem. La unul din examenele precedente era trecut pe baremul de la un contract si interpretarea contractului - lucru la care nu cred ca s-au gandit peste 80% dintre candidati...

Din ce am vazut in anii trecuti nu s-au dat totusi subiecte imposibile, sa nu fi citit deloc un subiect si tot faceai un 0.50- 0.75 puncte la el - asa din cultura juridica.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
[ link extern ]

Examenul se va desfăşura în perioada 10-14 noiembrie 2010


Va sa zica in 5 zile.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
juridicx a scris:
pt OEPA, cum invatati? legea in paralel cu noile modificari? a fost republicata cumva?


Eu am o carticica L. Danila - Organizarea si excercitarea profesiei de avocat - ed. II, CH Beck, Buc., 2008 - Pina acum nu am dat nici un ochi pe lege, mai rasfoiesc carticica cand nu am ce face... :) Nu e facuta chiar dupa programa de admitere... dar e de departe mai interesanta la citit decat legea + statut.

Daca este vreo vresiune a legii cu updatarile la zi din vreun program de specialitate - o asteptam cu interes aici.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Poate spre binele nostru mai discutam si ceva drept in topic...;)

M-am gandit ca fiecare dintre noi sa sintetize aici in topic cate un subiect. (daca vrea, fireste...) Un astfel de exercitiu ajuta foarte mult la memorat - este celebru exemplul cu lista de cumparaturi pe care ai uitat-o acasa - dar pe care ti-o aduci aminte fiindca ai trecut-o cu mana ta pe hartie... Si cine stie poate chiar din subiectele pe care le-am sintetizat aici vom avea examenul peste 2 luni. Nu costa mai mult de 10-15 minute maxim.

Sa incep eu.

Procedura penala - Apelul peste termen

- este un beneficiu pe care il acorda legea partii care a lipsit atat la judecata cat si la pronuntare

- partea trebuie sa fi lipsit la toate termenele de judecata cat si la pronuntare

- apelul se poate declara nu mai tarziu de 10 zile de la data inceperii executarii pedepsei sau a dispozitiilor privind despagubirile civile

- daca sunt indeplinite conditiile de mai sus (art. 365 CPP) apelul nu poate fi respins ca tardiv si trebuie admis tinand cont de continutul real al cererii chiar daca partea a intutulat-o contestatie la executare, revizuire sau contestatie in anulare etc.

-suspendarea executarii hotararii atacate nu intervine de drept ci ramane la aprecierea instantei

- acesta poate fi introdus de catre inculpat chiar daca anterior apelul procurorului a fost declarat si solutionat
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Adica cum copii certificate?:">
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Are cineva subiectele care au picat anul trecut?
Are cumva cineva in arhiva... subiectele din anii precedenti?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Dear Nutu, nu vreau sa scap de nimeni de la mine din oras... E chiar de dorit sa fie cat mai multi candidati pentru ca sa se ingroase randurile celor picati, si sa poti suporta mai bine esecul... (poti sa dai vina pe subiecte...sistem...etc..)

Sfatul meu e unul sincer - nu te prezenta la examen decat ca esti la fel de bine pregatit la toate cele 5 materii. Daca ne uitam la listele cu rezultatele din anii trecuti - asa din ochi - avem o promovabilitare de ~30%. Din cei 70% picati cam jumatate au dat-o in bara la 1-2 materii, avand rezultate de trecere sau chiar foarte bune la celelalte materii.

Ca sa te autoevaluezi nu e foarte greu.

Listezi inca o data lista cu subiecte doar pe fata si cu un forfecut separi fiecare subiect in cate o fasie. Le asezi cu fata in jos pe birou si extragi trei subiecte. NU te apuci acum sa scrii ca la examen ca e pierdere de vreme... dar tragi liniute la fiecare notiune/idee pe care o stii la subiect si care in mod normal trebuie sa se regaseasca in barem. Daca ai punctat macar 3/4 din ce se gaseste in manul ai sanse.. daca nu.. o sa primesti confirmarea la sfarsit si nu o sa fie pe placul tau...

Operatiunea se repeta de 2-3 ori si daca nu ai reprodus macar 3/4 din ce trebuie e o utopie sa crezi ca peste cateva saptamani in conditii de stres cand nu mai esti asa sigur pe tine o sa faci mai bine. Deci ce rost are sa te prezinti? Experienta de viata? Am sustinut in facultate vreo 52 de examene... unul care mai si costa ceva bani nu o sa ma faca mai experimentat...