LIVE, ACUM (129 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct Accesează live evenimentul
Imi cer scuze daca sunt insistenta, dar in cateva ore va trebui sa discut problema cu proprietarii si as vrea sa stiu cum stau, asa ca as fi recunoscatoare daca ar putea cineva sa raspunda.
Ei nu au inca cumparator, dar banuiesc ca vor sa parasim apartamentul (poate ca sa poata fi vizitat de agentii imobiliare?), iar noi nu suntem dispusi sa asteptam ca pe ace pana in momentul in care au gasit cumparator si vrem sa plecam acum. Mi s-a spus ca in cazul in care accept incheierea contractului pot cere o despagubire din partea proprietariilor pentru nerespectarea contractului. Dar cum exact se dovedeste aceasta nerespectare atata timp cat ei nu au inca un cumparator si eu sunt de acord sa inchei contractul? E doar o intelegere verbala pana la urma?
Deci pana la urma inteleg ca daca noi dorim sa plecam din apartament luna aceasta si din decembrie sa inchiriem alt apartament, proprietarii nu ne pot impiedica? Inca nu am aflat daca au cumparator sau nu, dar daca ei nu au inca cumparator, noi putem intrerupe contractul pe motiv ca nu si-au respectat obligatille sau lucrul acesta nu e valabil decat daca efectiv vand apartamentul?
As dori niste sfaturi si lamuriri pentru situatia urmatoare: In urma cu 1 an eu si prietenul meu am facut un contract pentru a lua in chirie un apartament. Contractul a expirat in septembrie anul acesta si s-a facut un nou contract care dureaza pana in septembrie 2012. Luna trecuta proprietarii ne-au anuntat ca vor sa dea apartamentul la vanzare, dar ne-au asigurat ca nu vor sa il vanda acuma, ca vor doar sa faca o estimare, etc. Ieri au sunat pentru a ne spune ca de fapt chiar vor sa il vanda. Intrebarea mea principala e: noi putem sa plecam de la 1 decembrie si sa ne primim inapoi garantia in ideea ca ei ne-au dat preaviz in octombrie si ca incalca obligatia proprietarului de a inchiria apartamentul pana la data mentionata in contract?
Alte detalii semnificative: Noul contract ma are doar pe mine trecuta si semnatura mea e de fapt semnatura proprietarului care a semnat pentru mine pentru ca nu eram la fata locului, iar pe contract este trecut doar unul dintre cei doi proprietari. Situatia proprietarilor e ca copii lor au fost casatoriti si au trait impreuna in apartament, deci sincer nu stiu exact cine are actele de proprietar, parintii sau copii, dar in cazul in care parintii sunt proprietari impreuna, contractul mai e valabil daca al doilea proprietar nu apare pe contract? Si in cazul in care contractul nu e valabil si practic singurul contract care a fost valabil a fost cel care a expirat in septembrie, putem pleca fara probleme, cu garantia primita? Mentionez ca al doilea contract este sumar si nu are clauze de incheiere a contractului, dar pare inregistrat la fisc.
Pentru inscrierea la AJOFM inaintea expirarii celor 60 de zile, dosarul trebuie sa contina si actul de absolvire sau acesta trebuie sa se afle doar in dosarul care se depune dupa cele 60 de zile (pentru ca am inteles ca este vorba despre doua dosare)? Multumesc anticipat.