avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters157480

Activitate ContSters157480

Răspuns la discuția demisie
Perioada de preaviz a expirat. Firma mi-a trimis notificarea in ultima zi de preaviz! E normal sa ma anunte atat de tarziu ca de fapt eu trebuia sa vin in preaviz? Pot avea sanse de castig daca demonstrez in instanta ca angajatorul a actionat cu rea -credinta?
Răspuns la discuția demisie
Contractul de munca incheiat cu firma este pe perioada determinata. Codul muncii prevede anumite exceptii in care un contract se poate incheia pe perioada determinata, exceptii la care eu nu ma incadrez. Pot sa ma folosesc de acest lucru in cazul in care firma doreste sa-mi desfaca contractul de munca pentru absentele nemotivate?
Răspuns la discuția demisie
Va multumesc pentru raspuns, dar aici problema este de alta natura, ceea ce ma intriga si ma convinge ca trebuie sa-i actionez in judecata: prima data mi se comunica verbal, deci nu mi-au dat nimic scris (stiau de ce) pe cererea mea, m-au lasat sa-mi vad de treaba, ca pe urma dupa 15 zile sa-mi trimita notificare acasa ca trebuie sa justific absentele. Care absente daca ei mi-au spus ca mi s-a aprobat incetarea CIM cu acordul partilor? Au facut-o intentionat. M-au pus in ziua cand am depus cererea sa predau cartela de acces in cladire. De ce, daca vezi-doamne urma sa vin sa-mi termin preavizul iar in ROI se mentioneaza clar ca accesul in firma se face DOAR pe baza de cartela. Ce sanse as putea avea in instanta?
Multumesc.
Răspuns la discuția demisie
Multumesc pentru raspuns.
Nu, aici e rea vointa. Eu am cererea de demisie cu numar de inregistrare de la societate, din data depunerii. Problema e ca mi-au comunicat verbal ca s-a aprobat cu acordul partilor, m-au lasat in pace, iar dupa 14 zile vin si-mi spun ca am lipsit nemotivat !!! Asta ma intriga si nu vreau sa accept mizerii de genul asta pe cartea mea de munca!!
Discuție demisie
Buna ziua,
Mi-am depus demisia la firma unde am lucrat, mi-au comunicat VERBAL in aceeasi zi ca s-a acceptat incetarea CIM cu acordul partilor si ca de a doua zi nu ma mai asteapta la serviciu. Dupa 14 zile primesc acasa o notificare de la ei prin care mi se cere sa justific "absentele nemotivate" pentru aceste 14 zile, dupa ce ei mi-au spus sa nu mai vin la serviciu. Au refuzat in cateva randuri sa-mi elibereze decizia scrisa de incetare a CIM cu acordul partilor, dar au refuzat. Ce sanse am in instanta, nu vreau sa accept sa-si bata joc de mine si sa raman cu o bila neagra pe cartea de munca?
Multumesc.