avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate elekespali

Activitate elekespali

Răspuns la discuția Perioada suplimentara
Poate cineva sa-mi explice cum se calculeaza perioada de cotizare la pensionare, respectiv cum se iau in considerare acesti ani cat am lucrat in gr.I.?
Se scad din varsta standard de pensionare? Daca se scad va fi o pensie normala si nu una anticipata(cu pensie mai mica?)
Se majoreaza puncul de pensie?
multumesc anticipat
cum se ia in calcul la pensionare anii in care am lucrat cu GR.I de munca (pentru care se dadea 6 luni la un an lucrat efectiv)
Discuție Inca odata PAD
Poate sa ne spuna cineva unde se duc banii acestia cine-i administreaza?
Sau se duc in sacul fara fund al statului?
Care sunt procedurile şi unde trebuie sa se adreseze acea persoana care doreste sa plece in străinatate la munca.
Răspuns la discuția Buna
Da
premergator celui de al doilea CCC trebuie avut min. 12 luni cotizatie la asigurari sociale, pe cand si CCC ul este considerat perioada de cotizatie. Singura conditie este sa nu aveti intrerupere, deci imediat dupa terminarea concediului va reangajati ori va angajati la o alta firma.
Legea conform careia se acorda ajutor pentru incalzirea locuintei nu a fost abrogata (cel putin nu am cunostinta despre asta) insa mai toata media a comentat ca nu vor exista ajutoare pentru incalzirea locuintei nici cea centaralizata si nici pentru lemne, carbuni etc.
Practic m-ar interesa daca a fost sau nu abrogata intradevar sau modificata ....
S-a vehiculat stirea precum se va inceta acordarea subventiei la pretul gigacaloriei precum si al ajutorului pentru incalzirea locuintei, care a fosat acordat pana anul acesta.
Conform carei legi sau ordonante se va trece la incetarea celor de mai sus?
intrebarea este de ce se calculeaza nr. angajatilor la Serviciul de evidenta persoanelor doar pentru localitatea respectiva? De regula aceste servicii sunt organizate in orase si deservesc o intreaga zona(un oras cu mai multe comune) astfel nr. de locuitori este cu mult mai mare decat nr. locuitorilor din orasul respectiv!
Discuție munca minorilor
Vreau sa intreb daca este legal folosirea minorilor(chiar de la varsta de 13-14 ani) pentru impartire de pliante, ziare, reviste de reclame??