avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate andra marco

Activitate andra marco

Va rog frumos sa imi dat ti un raspuns in cazul in care stiti , Va multumesc anticipat
Am cumparat cu contract de vinz-cump de la o firma dezvoltatoare un apartament in 2006 (apartamentul de abia acum e gata). Pretul e ferm, in euro fara TVA. Am platit 11 facturi de avans in perioada 2006-2007, perioada in care TVA-ul era 19%.

In decembrie 2008 s-a schimbat codul fiscal si iti trimit noul cod, art.140, care zice ca la apt. sub 120mp si sub 100.000euro, TVA-ul va fi redus la 5%. Iti trimit si normele de aplicare unde zice ca daca ai platit avansuri, la transferul dreptului de proprietate vinzatorul trebuie sa regularizeze cotele de TVA, stronind facturile vechi platite cu TVA 19% si sa refactureze cu 5%.
O sa-ti forward-ez si un raspuns al Ministerului de finante trimis unei persoane aflata in aceeasi situatie ca mine.

Eu am fost zilele trecute la dezvoltator si el zice ca nu sunt in pozitia de transfer de proprietate pina in clipa cind platesc tot, dar pe de alta parte daca platesc tot, ei nu mai au baza legala sa storneze facturile emise si ramin cu buza umflata. Le-am lasat Declaratia pe proprie raspundere notariala fara de care ei nu pot face regularizarea TVA-ului, precum si o adresa in care le cer emiterea ultimei facturi cu TVA regularizat.

Saptamina asta ar trebui sa semnez procesul verbal de predare, moment la care daca semnez, nu mai pot ridica pretentii, deci pina atunci trebuie sa vad cum abordez problema, daca ei nu vor sa-mi faca factura pentru ultima rata (mai am de platit 10% din valoarea apartamentului) in care sa includa si stornarile facturilor vechi, atunci trebuie sa-i actionez in justitie. Una peste alta, ce mai am eu de platit, cei 10% ar fi acoperiti de TVA-ul platit in plus pina acum, asa ca ei nu ar mai incasa mare lucru, asta nu le place, dar pe de alta parte ei TVA-ul nu-l pot baga in buzunar, o sa-l deduca de la altii care platesc si ei acum si nu se incadreaza la TVA 5%.

Va rog frumos sa ma ajutati, Va multumesc anticipat!
Buna ziua , am achizitinat in anul 2008( am platit taxa de prima inmatriclare- 9000 euro) si in anul 2009( am platit taxa de poluare 3000 euro)Intrebarea mea este daca am vro sansa sa pot recupera banii astia in instanta, mentionez faptul ca am facut rost de la firmele de leasing de procura.
As dori sa stiu daca pot recupera taxa de prima inmatriculare pt o masina adusa din S.U.A. in 2009? Va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac! Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția restituire taxa de poluare
va multumesc!