avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate gritosu

Activitate gritosu

Buna ziua, am cateva nelamuriri in legatura cu incetarea contractului individual de munca:
-In data de 11/03/2013 mi-am dat demisia in baza art. 81 (8)- fara preaviz.
-Angajatorul a inregistrat incetarea contractului individual in baza art 81 (7)
- La data incetarii nu aveam achitate drepturie salariale pt. ian., feb. si pana la 12.03.2013
-Deocamdata nu am primit nici o decizie, lichidare, absolut nimic...

Intrebarea este:-este normal sa inregistreze in baza art.81 (7) ? deoarece intentionez oricum sa il dau in judecata pt drepturile restante.
Se poate inchide contractul de munca fara a avea lichidarea semnata?

Va multumesc,
Răspuns la discuția Concediere
care ar fi acele aspecte
Răspuns la discuția Concediere
Intrebarea este , ii pot da demisia daca angajatorul a inceput o cercetare disciplinara?
Răspuns la discuția Concediere
Dupa o tentativa esuata de a-mi desface contractul de munca dsciplinar, dupa decizii abuzive, pe care am reusit sa le anulez, patronul meu a reluat procedura cercetarii disciplinare printr-o convocare. Nu mai stiu cum sa procedez. Nu mai vreau sa o iau de la capat cu aceleasi expicatii la convocare, i-am combatut toate faptele imputate prin adrese oficiale. Intre timp mi-am gasit si un alt loc de munca. Este posibil sa- i trimit doar o adresa prin care sa- i contest reluarea procedurii, sa imi dau demisia fara preaviz , avand in vedere ca nu mi-a platit drepturile de doua luni si sa il dau si in judecata pt abuzuri si neplata salariului?
Răspuns la discuția Concediere
Buna ziua,
in urma sesizarior mele, patronul a anulat decizia de suspendare, drept urmare sunt in continuare angajat, in schimb faptic stau acasa si nu am mai primit salariul de doua luni de zile. Intentionez sa demisionez. As dori sa imi spuneti cum pot proceda cu drepturile salariale restante, deoarece de buna voie nu mi le va plati. II actionez in judecata in baza art. 166 (4) , la tribunalul muncii, sau este o judecata de drept civil? Trebuie sa respect niste termene ?
Răspuns la discuția Concediere
Intradevar ITM-ul nu prea are ce face. Ceea ce vroiam sa mai intreb este unde ar trebui sa depun o contestatie la Decizia de imputare si Decizia de suspendare a contractului individual de munca, avand in vedere ca societaea are sediul in Constanta iar eu mi-am desfasurat activitatea la punctul de lucru Tulcea (unde este si domiciliul meu).
Mai mentionez ca am primit acasa o Decizie de imputare in care nu este mentionat nici un temei de drept, si o Decizie a suspendarii contractului individual de munca pe periada cercetarii prealabile. (care cercetae inca nu stiu).
Răspuns la discuția Concediere
Daca incepe deabea acum asa zisa procedura de cercetare disciplinara?La mai bine de doua saptamani de cand nu mai am acces in firma?
Răspuns la discuția Concediere
Dispozitie nu exista doar procesul verbal de predare a unor bunuri si un martor.Stiti foarte bine cum se proceeaza in ziua de astazi .......Si acum cauta tot felul de motive sa-mi desfaca contractul de munca disciplinar.Ma punea sa semnez o fisa de inventar cu produse lipsa dar care au fost facturate.........mi-a trimis pe cardul meu o suma de bani care ca si motiv de transfer era plata salariu si acum ma scoate dator.....
Răspuns la discuția Concediere
Am un martor , proces verbal de predare a catorva bunuri(masina,mobilier,marfa)
Răspuns la discuția Concediere
Dupa ce nu am mai avut acces in firma face acele cercetari disciplinare ca asa vrea el ??