avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate Rodica Ciolca

Activitate Rodica Ciolca

Răspuns la discuția plata pensiei de intretinere
Trebuie sa va adresati cu o plangere la organul de politie in raza caruia aveti domiciliul si dupa ce va avea loc o cercetare a cazului se va inainta dosarul la instanta, iar instanta hotaraste condamnarea sotului obligat la plata pensiei si il executa silit, daca are loc de munca sau realizeaza venituri.
Nu, vestea nu este buna. Nu am scapat. A aparut ordonanta cea noua si dupa revizuire ne vor lua in 2012 (ian.-martie) toti banii dati in plus in tot acest an. Si totodata ne-au desfiintat gradele militare, nu mai exista categoria pensionarilor militari. Si acest lucru nu poate fi inlocuit de nici o suma de bani.
Plangerea trebuie facuta si impotriva sefilor de unitati pana la sefii de serviciu si de birouri din structurile financiar-contabile si de resurse umane din unitati pentru aceleasi motive.Desi rezultatele nu vor fi urgente , dupa cum impune situatia noastra din prezent, alte solutii nu sunt . Trebuie sa actionam prin toate mijloacele care ne stau la indemana.
Multumesc pentru raspuns lui Carp Mircea, trebuie sa incerc si aceasta varianta, ce altceva pot sa fac?
Acum insa intervine intrebarea : ce motiv sa invoc in contestatie in situatia in care nu am depus adeverintele la Casa de pensii din cauza depasirii termenului de intrare in posesie din vina structurii financiar-contabile din unitatea unde am depus cererere?
Are cineva vreo idee? Multumesc pentru atentie !
Cum ar trebui intocmita contestatia la decizia prin care s-a stabilit pensia conform salariului mediu pe economie? Ma poate indruma cineva? Multumesc !
Sub ce forma incasati comisioanele ce va revin in urma incheierilor asigurarilor? Societatea la care lucrati (sau pentru care lucrati) nu va da la sfarsitul anului o situatie cu activitatea dvs. si cu sumele incasate? Nu ati prezentat la administratia financiara aceasta situatie?
Răspuns la discuția Acces pe bloc
Daca constructia blocului este de asa maniera incat accesul sa se faca doar pe la scara dvs. nu aveti ce face, trebuie sa le permiteti accesul pe acoperis pentru a efectua reparatiile. Puteti doar , cu vorba buna si cu acordul lor, sa respecte anumite ore de liniste, la care sa se conformeze si constructorii.
Răspuns la discuția recalcularea pensiei
Trebuie sa prezentati la Casa de pensii unde aveti dosarul (de unde primiti in prezent pensie) actele doveditoare ale perioadei lucrate in plus si o cerere (in scris) prin care solicitati aplicarea masurilor legale . Sunt obligati sa va raspunda, indiferent de ce se hotaraste, apoi veti analiza ce este de facut.
Daca nu sunteti constituiti in asociatie de proprietari (desi legea va obliga sa faceti acest lucru) nu puteti sa obligati pe nimeni sa contribuie la plata unor reparatii care folosesc tuturor. Trebuie sa-i convingeti cu vorba buna pe ceilalti 2 locatari de pe scara in cauza sa contribuie la repararea acoperisului si a scarii. Pe ceilalti oricum nu puteti sa-i obligati cu nimic.