Buna ziua,
@Melabella
teava de gaz nu are nici o legatura cu debransarea sau cu montarea de centrala termica...poate fi montata si numai in vederea contorizarii individuale ...
Pt obtinerea autorizatiei aveti nevoie de semnaturile tuturor vecinilor deoarece acesta teava se va monta in spatiul comun
cititi cu mare atentie acea HCL...de obicei prin aceste HCL-uri se interzice "debransarea" , dar in cazul dumneavoastra este vorba despre o "deconectare" si nu "debransare"....( debransarea se refera la un intreag imobil tip condominiu iar deconectarea la un apartament din imobil- legea 325/2006 , sectiunea a5a,art 30), deci daca in HCL nu se face referire la deconectare din punct de vedere legal aveti dreptul sa renuntati la incalzirea centralizata
pt _eva_ :
ati primit oficial raspuns ca nu aveti dreptul sa va deconectati? daca da, cum motiveaza raspunsul cei de la CET?
pt elga50
de exemplu in Craiova exista o hotarare a Consiliului local care interzice debransarea totala de la caldura/apa calda ,a imobilellor tip condominiu situate in zone unitare...in acea hotarare nu se face nici o referire la deconectarea individuala....si cu toate acestea cei de la termoficare refuza deconectarea , in motivarea refuzului invocand aceasta hotarare de consiliu local, precum si art. 250 din ordinul ANRSC 91/2007 privind regulamentul cadru al servicilui public de alimentare cu energie termica, care de fapt interzice debransarea totala a condominiilor aflate in zonele unitare de incalzire dar nu face nici o referire la deconectarile individuale...
Cred ca, asta incearca sa ne explice _eva_....la Iasi nu se fac deconectari ...cu firme agreate sau fara, CET Iasi nu este de acord sa piarda clienti buni de muls...deci singura cale de rezolvare ramane justitia.
Buna ziua,
eu nu cred ca este chiar final de drum.... daca aveti un raspuns negativ de la CET ,la cererea dumneavoastra de deconectare , cred ca urmatorul pas este sa ii actionati in judecata....
Atata timp cat legea spune ca in cazul deconectarii in scopul montarii unei alte surse legale de incalzire, avem doar obligatia sa anuntam furnizorul de energie termica cu 30 de zile inainte, dar acest furnizor refuza fara nici un temei legal ,sa execute deconectarea si sa incheie acel proces verbal ....ce se poate face? Sa-l actionam in judecata si inca 2-3 ani pana la fianlizarea procesului sa fim lipsiti de dreptul de a ne alege sursa de incalzire?