avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate alina bataran

Activitate alina bataran

Asa este. Fratele sotului meu dupa ce a trecut termenul de un an de zile a deschis actiune in instanta, actiune prin care solicita sa ii revina intrega masa succesorala dupa decesul mamei lor.
Daca ar fi depus aceasta declaratie alta ar fi fost situatia. Adcica nu cred ca s-ar fi ajuns aici.
Si ce se intampla cu notarii care nu si-au executat obligatia de a cita cei 2 mostenitori in termen de un an si acum se judeca in instanta cei doi pentru succesiune (unul sa îi ia celuilat masa succesorala deoarece niciunul nu a dat declaratia de acceptare expresa iar de dovedit acceptarea tacita este foarte greu mai ales cand unul este stabilit la peste 560 km distanta)? Adica celui care locuieste atat de departe.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
Asa cum am mentionat anterior, parintii fiind despartiti de cand eram mica, eu nu am stiut ce bunuri avea sau detinea tatal meu la momentul cand a decedat, decat ce a spus fratele.Daca stiti o metoda prin care sa aflu daca mai sunt si alte bunuri in afara cele mentionate de frate (pt.a-l combate) va rog sa-mi spuneti.
Referitor la aceea declaratie de acceptare expresa, sa stiti ca sotul meu se judeca de un an de zile cu fratele lui (si nu s-a terminat), tot pe seama succesiunii dupa mama. Faptul ca nu a dat-o la notar in termen de un an, fratele l-a actionat in instanta si cere decaderea din drepturi a sotului cerand toata mostenirea sa-i revina. Apropo de maturat, mama sotului era la Recas iar noi locuim in Bucuresti.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
Nu conteaza ca am dat declaratia de acceptare a succesiunii in termenul de un an iar fratele a depus cererea pentru dezbaterea succesiunii dupa impliniorea termenului de un an? Sau ca ar trebui sa platesc niste bani pentru un bun care a fost vandut deja?
Suntem 2 frati vitregi. Tatal nostru a decedat in 10.04.2016. Eu am dat declaratie de acceptare a succesiunii in 8.03.2016. Fratele a depus cerere de dezbatere a succesiunii la notariat in 13.04.2017. In anul 2014, cand tatal era in viata, a facut la notariat contract de vanzare-cumparare cu fratele meu a unei garsoniere ce o detinea si la care eu am renuntat in favoarea fratelui. Acum la dezbaterea succesiunii care urmeaza, fratele vitreg a mentionat in cerere ca pt.constituirea masei succesorale, tatal mai detine doar un mormant la Sibiu si are datorii la administratia financiara reprezentand CASS si impozit pe venituri din inchirierea garsonierei. Va rog sa-mi raspundeti cum este corect sa procedez in aceasta situatie pentru a nu fi pacalita de fratele vitreg, avand in vedere ca parintii mei au fost despartiti cand eram mica si el a fost crescut de tatal nostru. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
Va multumesc foarte mult.
Sotul meu impreuna cu fratele lui au mostenit de la parintii lor un imobil (casa si curte)
in urmatoarea proportie: sotul 3/16 din total si fratele restul. Acum fratele doreste sa iasa din indiviziune prin acordarea unei sulte sotului meu pentru partea lui. Sotul meu neavand un alt imobil in care sa stea (stam in casa mamei mele, spre deosebire de frate care are inca 2 proprietati) nu doreste sa renunte la partea care a mostenit-o. Expertul ales de frate pt.studierea imobilului a concluzionat ca sotul nu poate pastra cota ce ii revine din imobil deoarece conform legii locuintei ii revine sub 37 mp suprafata utila. Deci trebuie sa accepte sulta. E posibil asa ceva? E corect? Sa ramana pe drumuri daca se intampla ceva? Consider ca e partea lui din casa parinteasca de care e legat emotional si financiar.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
Va multumesc frumos.
Cum este indicat sa se procedeze in urmatoarea situatie: dupa decesul mamei cei 2 copii nu au intocmit la notariat declaratie de acceptare expresa a mostenirii in termen de 1 an de zile. Unul din cei 2 copii a facut cu mama contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, pentru partea de casa si teren pe care le avea.
Dupa ce a trecut termenul de 1 an fratele care a incheiat cu mama contractul de vanzare-cumparare, l-a actionat in instanta pe celalalt frate solicitand sa-i revina in totalitate o suma considerabila de bani ce urma sa fie incasata de mama lor, daca ar fi fost in viata, deoarece celalat frate nu a dat dovezi de acceptare tacita a mostenirii. Mentionez ca documentele in baza carora urmeaza sa fie data suma au fost tot timpul asupra respectivului frate, celalat frate fiind intr-o alta localitate decat cea in care a locuit mama cu fratele sau şi neprimind nici o instiintare despre aceasta suma. Cum ar trebui sa procedeze fratele aflat la distanta astfel incat sa nu piarda aceasta parte din suma care ar trebui impartita intre cei 2.
Va multumesc foarte mult.
In masura in care o autoritate contractanta are de achiz.produsele: -paturi medicale-cod CPV 33192100-3; comprese tifon-CPV33141118-0; aparatura medicala pt.electrocardiograme-CPV 33123200-0 pt.a alege procedura de achiziţie, prin raportare la preved.art.17 alin(1) lit.a) din HG nr.395/2016 şi tinand cont ca cele 3 categorii fac parte din Grupa 331:Echipamente medicale, estimarea se va face pt.fiecare categ.de produse in parte sau cumulat pe cele 3 categorii?