avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate raduhanta

Activitate raduhanta

catalinm75 a scris:

3) Sa iti zic parerea mea, de sofer care am fost in competitii auto.... daca ai avut 34 de metri liniari de frana, presupunand ca ai jenti pe 15'' si, cu toate astea, lovesti mortal o persoana.... eu cred ca ai avut peste 140 km/h......


Eu nu stiu de unde scoateti cifrele astea?

La o viteza de 70 km/h sunt parcursi 19.4 m/s. Distanta parcursa in timpul mecanic de franare ese de 37 m. Distanta totala de oprire, avand in vedere timpul de reactie este de 56,4 m.

Acest calcul poate fi influentat de anumiti factori (stare carosabil, stare de oboseala, consumul de medicamente, consumul de bauturi alcoolice, uzura pneurilor, conditii meteo, repartizare neproportionata a incarcaturii, etc.), dar in niciun caz nu se poate ajunge la concluzia ca a avut peste 140 km/h.

La viteza de 140 km/h distanta de franare, fara timp de reactie este de 147 m, la care bineinteles se pot adauga factorii enumerati mai sus.
Nu aveti ce lege sa invocati atat timp cat ceea ce ati facut este ilegal.

Treaba cu 1 metru lasat liber, este valabila atunci cand prin indicatoare este stabilit ca in zona aveti voie sa parcati cu 2 sau 4 roti pe trotuar.

In lipsa acestor indicatoare:
[ link extern ]
este interzisa parcarea pe trotuar.
Cartea de salvare, NU este obligatorie. Va atasez si raspunsul oficial al politiei.


[ link extern ]
Răspuns la discuția Zile libere legale cununie
Este vorba de 5 zile libere. Logic aceste zile le puteti cere DUPA eveniment, intrucat puteti face dovada cu certificatul de casatorie.
Răspuns la discuția Spray lacrimogen
Lau179 a scris:

Puneti-va in locul celuilat si vedeti ce parere ati avea despre situatia creata!


Ma pun eu in locul celuilalt. Atat timp cat caut prin masina ranga sa atac, e clar ca exista posibilitatea ca "adversarul" sa riposteze.

Cand gresesti, iti ceri scuze! Nu arunci degete pe geam!
Răspuns la discuția Amenda geamuri față cu folii
Din pacate, va spun din experienta proprie ca in fata instantei trebuie sa dovediti dvs. ca sunteti nevinovat. Cam asa functioneaza la noi aceasta institutie...
Răspuns la discuția Amenda geamuri față cu folii
Aveti de la RAR o hartie in care sa scrie negru pe alb ca foliile montate pe fata sunt omologate?
Răspuns la discuția legitima aparare
Va sfatuiesc sa nu incercati sa va "aparati" la modul descris de dvs. E posibil sa o furati destul de serios de la un biciclist care depude un oarecare efort fizic....
Răspuns la discuția Salariu brut si net
1065 RON
Răspuns la discuția Accident moto
Depasirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lânga un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule în care s-a aflat initial.

Daca puteti demonstra ca pana in momentul in care masina a intrat in depasire, dvs nu ati calcat linia continua, manevra dvs nu este considerata depasire.

Este greu si tendentios, dar este singura sansa. Pe viitor va sfatuiesc sa faceti depasirile rapid. Ca motociclist evitati intotdeauna sa stati prea mult timp in lateralul masinilor din trafic. Multa sanatate!