avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

In urma producerii unei avarii auto, o zgarietura si o deformare foarte mica, asupra unui autoturism parcat, ca urmare a executarii unei manevre de parasire a aceleiasi parcari, fiul meu, care se aflase la volanul masinii, a depus declaratia de rigoare la sectia de politie. Mentionez ca pagubitul nu a fost de gasit atunci (desi am lansat apeluri repetate in market, prin intermediul sistemului audio al acestuia). Dupa depunerea acelei declaratii din care rezulta si nr. inmatriculare al pagubitului, am inteles ca urma sa fim contactati.
S-a intamplat aceasta, dar abia astazi, dupa trecerea a 7 zile de la producerea avariei si depunerii declaratiei fiului meu.

Nu ar fi trebuit ca aceasta sa dureze mult mai putin avand in vedere prevederile art. 79 din codul rutier, articol care obliga ambele parti la prezentarea in maximum 24 ore, la sectia de politie?
Presupunand ca pagubitul poate invoca neobservarea avariei, nu ar fi trebuit sa afle intr-un timp relativ scurt, prin agentul la care am depus declaratia?
Mai e valida o eventuala pretentie a pagubitului?... si ce poate pretinde in acest caz?