avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate jaina

Activitate jaina

Va multumesc!
Este o adevarata isterie creata in jurul semnaturii electronice si a obligativitatii ei si nu stiam ce sa mai cred.
Societate cu asociati straini ce nu domiciliaza in Romania, au un SRL prin care au cumparat un teren cu o valoare de 40.000 euro. Singura miscare in contabilitate de la infiintare si pana in prezent, a fost achizitia terenului si plata impozitului pe teren intravilan anuala. Cifra de afaceri = 0. Nu are angajati, si nici nu este inregistrata in vectorul fiscal cu obligatia contributiilor sociale. In consecinta, nu completeaza si nu depune declaratia unica 112.

Este obligata societatea sa depuna declaratiile fiscale 100, 300, 101, 392 online, si sa obtina semnatura electronica, incepand cu data de 1 iulie 2011? Sau poate sa depuna in continuare declaratiile fiscale la ghiseu.

Toata lumea spune ca toate SRL-urile sunt obligate sa depuna absolut toate declaratiile fiscale prin semnatura electronica, de la 1 iulie 2011, indiferent daca are angajati sau nu, daca este mica, mijlocie sau mare.

Care este temeiul legal, pentru ca nu am reusit personal sa gasesc. #-o
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se pare ca in judetul in care se face partajul voluntar, instructiunile pe care le-au primit notarii sunt altele. si anume, nimic sa nu se mai faca fara cadastru, doar in instanta se poate. iar cadastrul la terenurile extravilane costa cat nu merita. si asa oamenii sunt descurajati iar proprietatea se faramteaza pe zi ce trece prin aparitia de noi mostenitori.
trist!
Totusi, se poate intocmi partajul fara cadastru? Conform legii, bineinteles.
Buna seara,

Cum ar trebui procedat pt a dezbate o succesiune si partajarea terenurilor? Mai intai ar trebui sa intocmim certificatul de mostenitor si apoi partajul voluntar impreuna cu noi in calitate de mostenitori ai autorului nostru si ceilalti mostenitori, fratii autorului?
Autorul nostru a dobandit teren extravilan prin titlul de proprietate, unde figureaza si alte persoane ca mostenitori. Deoarece exista posibilitatea ca terenurile sa fie impartite fara a fi dezmembrate, se poate autentifica la notar, un act de partaj voluntar, pentru terenuri extravilane, fara a mai intocmi cadastrul?

Va multumesc
candidate_of_law a scris:

Acea renuntare, a intervenit dupa acceptarea succesiunii (conform legii sunt considerati mostenitori doar in privininta terenurilor care fac obiectul cererii) trebuie considerata o renuntare in favorem act juridic cu deplina forta juridica intre parti si in ziua de astazi.

Instanta trebuie sa interpreteze vointa partilor in asa fel incat actul incheiat de acestea sa produca efecte juridice - in speta renuntarea la succesiune, trebuie considerata in favorem - pentru ca asta a fost si scopul partilor la momentul incheierii actului.


Nu inteleg f. bine ce inseamna renuntare in favorem, in acest caz. Daca puteti da mai multe detalii.

romascanu a scris:

Partea ar trebui sa ajunga la notar pentru autentificarea unui act dupa ce a stabilit clar cu avocatul sau cuprinsul actului. (de ce actul acesta si nu celalat, de ce clauza asta si nu ailalta).


Cand am deschis topicul, am explicat ca voi folosi termenul "eu" pentru persoana pe care o reprezint. Personajele din speta sunt aproape toate octogenare. Acum 20 de ani, cand s-a intamplat toata povestea, oamenii au facut demersurile ca la carte. S-au adresat unui notar, ca doar nu trebuia sa-si angajeze un avocat si sa mearga in instanta , atat timp cat exista o intelegere si armonie deplina intre ei. Au adus toate documentele cerute, au platit taxele aferente. Iar rezultatul? Se trezesc dupa aproape 20 ani, cu aceste probleme?
Toata lumea se spala pe maini: notarul (care culmea! inca mai profeseaza), primaria .. la fel, iar C. Funciara sorteaza documentele, alege casa din CM iar pt. curte alege TP.

Iar, toti cei, cu pregatire juridica, persoane cu care am discutat speta au anumite retineri si nedumeriri. Tocmai de aceea m-am adresat acestui forum ,care are o comunitate mare de specialisti.


Cred ca trebuie sa "sap" mai adanc la Primarie, sa vad exact care a fost situatia terenului de casa pana in 1990 si eventual un istoric al rolului fiscal, precum si care a fost data la care s-a facut cererea de restituire cf. L18/1991.

Va multumesc



Revin totusi cu o intrebare care nu-mi da pace si ma sacaie ingrozitor.

Totusi, cum a fost posibil ca la momentul respectiv, in 1992, notarul sa nu-si dea seama ca fratii mei nu pot renunta la succesiune daca au acceptat-o prin cererea de retrocedare? Ceva imi scapa!
Daca fratii mei ar fi spus ca vor sa imi cedeze mie cotele-parti ale lor din Casa Poporului, atunci notarul le intocmea pe loc Cert. Mostenitor?
Chiar asa, Notarul nu a cerut chiar nicio hartie care sa ateste ce e cu proprietatea care facea obiectul cererii lor? El nu auzise in 1992 de L18/91? Nu a cerut o adeverinta de la Primarie? Nu l-a interesat care este regimul juridic al terenului? Nu stiu cum as putea intra in posesia documentelor care au stat la baza emiterii Cert. Most.

Fratii mei s-au dus de buna-credinta la notar, sperand ca acesta stie ce are de facut, ce hartii trebuie sa intocmeasca. Nu cred ca atunci cand te duci la doctor trebuie sa stii dinainte ce diagnostic ai!!!

Iar asa cum a fost situatia atunci, cum ar fi trebuit sa se numeasca actul respectiv, partaj voluntar, iesire din indiviziune, donatie sau cum, daca nu renuntare la succesiune?
Voi lua legatura cu ceilalti care au o pozitie diferita fata de vointa pe care au avut-o parintii lor acum 18 ani si voi reveni cu amanunte.

Va multumesc tuturor
Ce act sa inchei si unde, la notariat sau judecatorie?
1.- In regula, dar, dupa semnarea cererii de retrocedare si inaintea emiterii titlului de proprietate, ce act trebuia intocmit pentru a exprima vointa lor si anume de a face unic proprietar doar pe un frate (adica pe mine). La momentul respectiv ei s-au dus singuri la notariat, fara mine, si au renuntat la casa si curte in favoarea mea. Vointa lor a fost de a ramane doar eu in curte, deoarece eu eram necasatorita, fara copii si intrega viata am locuit cu mama pe care am ingrijit-o, iar de casa si curte m-am ocupat numai eu, platind toate taxele, etc. Iar notarul le-a intocmit acest Cert. Most. in care ei apar renuntatori iar eu ca acceptant cu cota 1/1. Nu stiu ce acte au scos de la Primarie si au aratat Notarului, nu stiu daca i-a intrebat sau nu daca au facut cererea de retrocedare. Cert este ca, nu vad de ce trebuie sa platesc eu greseala Notarului?

2.- Acum, ce ma sfatuiti sa fac, fara a pune problema cumpararii cotelor de la ceilalti mostenitori?