avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate kukuk

Activitate kukuk

Pe titlul de proprietate teren emis in 2002, suntem trecuti ca mostenitori eu fiind in viata si o persoana decedata intre timp.
Nepotul persoanei decedate a platit permanent impozitul pe teren.
Peste un an va deveni proprietar asupra terenului.
Cum ar trebui sa procedez ?
Mentionez ca nu cunosc adresa sau nr de telefon al acestui nepot.

Se aplica art.724 NCPC cu privire la tertul adjudecatar (numit astfel la art.777), care a intabulat imobilul definitiv și care e de bună credinta (nu era notat nimic in C.F. la momentul intabularii) ? Exista vreo hotarare a unei instante care protejeaza adjudecatarul în urma întoarcerii executării?
Ce pot sa cer în acțiunea pornită în baza art 639 ncc? Am cota de 1/2 din apartament și nu mă înțeleg deloc cu coproprietarul care are chiriaș nedeclarat și nu îmi plătește nimic și nici cheltuielile la asociatie.
conform art 25 din legea 26/90 privind registrul comertului,orice persoana prejudiciata ca efect al unei mentiuni in r.c. are dreptul sa ceara radierea inregistrarii pagubitoare,r.c.poate formula actiune pentru dizolvarea societatii pe motiv ca nu sunt indeplinite conditiile legale de functionare,respectiv un sediu social valabil.
sunteti intr-o situatie fericita,mergeti la registrul comertului si revocati actul de comodat.dupa legea lor se pare ca ar trebui sa deschida ei actiune pentru dizolvarea firmei pentru lipsa de sediu.
multumesc pentru raspuns dar firma refuza orice dialog.mi s-a spus la registrul comertului ca trebuie sa chem firma in judecata si sa obtin in instanta radierea sediului social,ceea ce va dura cel putin un an.ar fi normal sa se rezolve cu o declaratie pe proprie raspundere,altfel se vor incarca instantele cu procese deoarece exista foarte multe situatii in care firmele nu pot fi gasite iar imobilele si-au schimbat proprietarii iar acestia nu desfasoara activitati economice si nici nu si-au dat acordul pentru aceste sedii sociale,acestea nu figureaza in cartea funciara.
am un apartament cumparat cu 5 ani in urma in care a fost sediul social al unei firme,in baza de date a registrului comertului si la a,n.a.f. figureaza in continuare.cum procedez sa nu platesc impozit majorat,ap.are doar destinatie rezidentiala?
Răspuns la discuția ADJUDECARE LICITATIE PUBLICA
aveti dreptul sa amanati licitatia daca vedeti ca s-a oferit mai putin decat sulta plus cheltuieli de executare.
Discuție Legea 138/2014
Am cumparat un imobil la licitatie in luna martie 2014 si sunt intabulat provizoriu in C.F.pe perioada judecarii contestatiei in baza art.854.De luni,20.10.2014,odata cu intrarea in vigoare a legii 138/2014,art.854 este abrogat.Pot sa ma intabulez definitiv sau trebuie sa astept finalizarea procesului inceput in baza art.854?
Se pare ca dupa ultimele prevederi ale legii.doamna se poate pensiona chiar daca a lucrat doar timp de 2 ore si prezinta dovada,si in acest caz va incasa pensia minima de 350 lei,va avea asigurare de sanatate inclusa si va incasa fara probleme 1000 de lei pe an arenda.La fel de bine poate sa-i doneze fiului terenul daca tot are grija de ea.