avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela n.

Activitate mihaela n.

Răspuns la discuția dezbatere mostenire
si ca procentaj, teoretic, cat revine din mostenire fiecarei parti(mama, sora si cu mine)? 3/4 mie si surorii mele si 1/4 mamei? sau care este raportul? multumesc si astept raspuns
buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra la care as dori sa stiu raspuns. locuiesc intr-un apartament cu sora mea care este al bunicilor mei. ambii bunici au decedat, astfel ramanand tatalui meu care este casatorit cu mama mea, unic mostenitor. tatal meu nu a facut dezbaterea de mostenire a parintilor lui( tata fiind unic mostenitor) si astfel au trecut 2 ani si tatal meu a decedat, fara sa faca dezbaterea de mostenire. acum doresc sa stiu, tinand cont ca apartamentul inca nu a fost dezbatut, iar acum inca apartine bunicilor decedati, daca are si mama mea drept la cota parte la mostenire, tinand cont ca apartamentul a apartinut parintilor sotului ei(mama a fost casatorita cu tata timp de 20 de ani) . va multumesc
Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni:
Locuiesc in apartamentul bunicilor mei care au decedat acum 2 ani de zile. In urma decesului, tatal meu a fost singurul mostenitor, fiind singur la parinti. Tatal meu nu a facut dezbaterea de mostenire pentru apartamentul parintilor lui si astfel au trecut 2 ani de la decesul bunicilor. Acum nu putin timp a decedat si tatal meu si as dori sa stiu ce ar trebui sa fac pentru a face dezbaterea de mostenire,tinand cont ca mai am o sora si mama mea este in viata, deci acest apartament ne revine in core diferite noua. Daca imi puteti spune care este ordinea actiunilor care trebuie sa le facem pentru a dezbate mostenirea. Mai mentionez ca mama doreste sa renunte la drepturile care ii revin la acest apartament, pentru a ramane apartamentul doar pe numele meu si al surorii mele. Cam care ar fi costurile si pasii de urmat pentru a pune legal apartamentul pe numele meu si al surorii mele? Va multumesc anticipat
si daca ati putea sa imi spuneti si pasii care trebuie sa ii urmez pentru a reusi sa recapat dreptul de a folosi uscatorul impreuna cu celalalt vecin al meu care este in aceiasi situatie ca si mine. ce trebuie sa facem? cui ne adresam?
legea nu spune acordul tuturor ci majoritatii intradevar, dar mai spune ca " obligatoriu trebuie acordul proprietarilor direct afectati din vecinatatea spatiului supus inchirierii", iar eu sunt la acelasi etaj cu cel care a ocupat in mod abuziv uscatorul si aveam acces si drept sa folosesc acel uscator, impreuna cu alt vecin de la et 1. in total suntem 3 persoane care suntem direct afectate de actiunile vecinului nostru. sa inteleg ca presedintele de scara comite in momentul de fata o ilegalitate si pot sa il denunt oricand? tinand cont de faptul ca imi restrictioneaza accesul la uscator.
Buna ziua. Numele meu este Mihaela si am rugamintea sa ma ajutati cum sa actionez in urmatoarea situatie: sunt locatar intr-un bloc cu 15 apartamente si acum un an presedintele de scara a inceput sa aduca inbunatatiri in scara de bloc( a pus termopan la usa de la intrare in scara, a pus interfon etc) in schimbul semnaturilor de la intregii locatari pentru uscatorul de la etajul 1. 14 locatari din 15 au semnat, eu nu am semnat pentru aceasta ocupare. ca urmare, astazi in data de 7.08.2010, constat ca presedintele de scara a schimbat deja yala de la uscatorul respectiv, la care aveam si eu acces, fiind situat la acelasi etaj la care ma aflu si eu, ba chiar mai mult mi-a scos o parte din lucruri in casa scarii, fara sa ma anunte iar celelalte lucruri pe care le detin au ramas in uscator, interzicandu-mi accesul la ele. i-am cerut cheia la yala schimbata si el a zis ca e vandut uscatorul si ca nu imi da nicio cheie si mi-a inchis usa in nas fara drept de replica.

va multumesc anticipat si astept raspunsuri de la dumneavoastra

p.s.: m-ar interesa cum sa actionez legal si care sunt pasii ca sa recapat accesul la uscator