avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate mjiordache

Activitate mjiordache

Este vorba despre legea 258/2007 care prevede:
Partenerul de practică trebuie să pună la dispoziția practicantului toate mijloacele necesare pentru dobândirea competențelor precizate în Anexa pedagogică.
Eu sunt partener intr-un proiect POSDRU pe axa 2.1, am prevazut bani pentru chirii de spatii ca sa imi extind posibilitatile de a primi elevii la practica, am tinut stagiile si am pus la dispozitia eleveilor tot ce a fost necesar. Aceasta cheltuiala este prevazuta in cererea de finantare aprobata iar eu am executat bugetul aprobat linistita deoarece am considerat ca acest ajutor reprezinta o masura de sprijin asigurata prin proiect (conform DMI). Cheltuiala este eligibila conform ordinului 1117 si conform ghidului solicitantului pe call 90.

La rambursare, cei care fac verificarea se leaga de acel paragraf din lege si interpreteaza ca ar trebui pus la dispozitie cu titlu gratuit, adica nu as avea dreptul sa cer rambursarea sumei desi ea este aprobata .
Ma confrunt cu interpretari diferite ale termenului juridic de punere la dispozitie a unor mijloace necesare desfasurarii unei activitati.
Daca legea nu prevede deacit expresia de punere la dispozitie, trebuie inteles automat punere la dispozitie cu titlu gratuit?
Multumesc anticipat pentru ajutor