avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Activitate MonicaDm

Activitate MonicaDm

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
deci nu a fost promovabilitatea de 10% la stagiari... si eu am intrat desi nu am pile si nu am avut nici casca :D
Executron a scris:

MonicaDm a scris:

si in mod usuratic sper

Nu mai invata asa mult la penal... =D>

Intotdeauna sesiunea si altele asimilate ei mi-au dat vocabularul peste cap :)) :P e de mirare ca dupa 2 luni de stat in casa si invatat nu m-am salbaticit :))
Eu nu am terminat oepa..si in mod usuratic sper sa-mi fie de ajuns maine + poimaine, dar din cate am inteles eu e in felul urmator : pactul de quota litis presupune ca avocatul este remunerat doar daca obtine un anumit rezultat (altfel nu este platit), in cazul onorariului de succes este platit onorariul fix + optional onorariul de succes (daca a castigat de ex).
Practic, onorariul de succes completeaza iar pactul de quota litis priveste totalitatea onorariului.
Nu prea stiu cum sa le evite..adica ar trebui sa evite cam 90% din materie, daca nu mai mult... Si ar fi cam sigur ca la civil ar da novatia...:)) la procedura penala, nu stiu ce ar da, din moment ce subiectele acopera toata materia si sunt formulate exact ca in Neagu, la procedura civila ar avea mai multe optiuni din moment ce acum un an au fost 80 de subiecte:P
Fiecare are alt stil de a invata... Nu trebuie sa generalizam, mai e aproape o luna, o luna in care se pot invata 2 materii..procedurile, cel putin. Asa ca spor la invatat tuturor! :D
angelapriboi a scris:

dana13 a scris:

Am presupus doar, dupa logica: examen in februarie 2010 rezulta examen in februarie 2011.

Din cate stiu eu sesiunea din februarie 2010, a fost o sesiune extraordinara.
Dar cine stie ????Poate o sa existe si o sesiune in februarie 2011.

Mi-e greu sa cred ca va mai fi o sesiune in februarie, din moment ce abia in decembrie vom afla notele :P Iar sesiunea din feb a fost intr-adevar o sesiune speciala...nu scrie nicaieri -din cate stiu- ca baroul are obligatia de a organiza 2 sesiuni de admitere pe an. Plus...daca ar fi sa ne luam dupa aceasta deductie...ar fi insemnat ca sesiune sept 2009=sesiune sept 2010...si nu s-a intampla asta :P
lawyerwannabe a scris:

apropo eu tot nu sunt lamurit in privinta subiectelor care se vor da anul acesta. in concret unbr-ul a lasat materia de anul trecut pt examenul din februarie care era prevazuta pentru grile (unde nu tre sa stii chiar tot ce scrie in carte), iar anul acesta au bagat sinteza, dar nu au mai modificat tematica. iar tematica din 2010 difera f mult fata de 2009 (numai la civil s-au mai adaugat zeci de subiecte. de ex. anul trecut subiectul numele se prevedea exact ce trebuie sa cuprinda notiune.caractere.dobandire. anul acesta e pur si simplu numele - asta inseamna si schimbare si modificare si retranscriere etc.). asta inseamna ca trebuie sa invatam dupa tematica de anul acesta si dumnezeu cu mila ce va pica la examen sau raman valabile subiectele de anul trecut din 2009? voi ce stiti de subiecte?

Anul acesta nu mai sunt subiecte, este doar tematica, ceea ce inseamna ca fata de anii trecuti cand se putea invata strict dupa subiecte, anul acesta invatam toata tematica. Si in anii trecuti, daca nu ma insel, era trecut in tematica "Numele", dar la subiect era doar ce spuneai tu... In fine, sa speram ca nu o sa ne dea actiunea in tagaduirea paternitatii sau alte lucruri incantatoare de genul :P
aidanisor a scris:

voi ce intelegeti din hotararea UNBR, ca subiectele care s`au dat anul trecut si in 2008-2007 nu se vor mai repeta?ca daca ar fi asa nu am mai sta sa le tocim atata pe cele care au fost.Oare stiu ei ce subiecte s`au dat la fiecare curte de apel? nu prea as crede.
daca ar tine cont de cele spuse de ei ar fi ok am sti mai bine la ce subiecte cat de cat sa ne asteptam...... aveti ceva pareri sau informatii???despre acest lucru?

Eu am doar o parere, nu o informatie....ma gandesc la faptul ca nu au publicat subiectele si ca ar putea sa isi foloseasca imaginatia mai mult decat o faceau pana acum...gen o comparatie, iar in contextul acesta ar putea sa se regaseasca o parte din subiectele din anii trecuti. Dar...asa ma gandesc eu, poate sunt paranoica, dar facultatea m-a facut asa :P
dio_aly a scris:

buna dimineata! avand in vedere ca data de 10 noiembrie este intr-o zi de miercuri aveti idee daca vom fi in examen si in zilele de sambata si duminica sau daca mai avem 2 zile de recapitulat .ma gandesc ca o astfel de pauza mica ne-ar da posibilitatea sa mai citim nitel.cel mai bine ar putea sa raspunda la intrebare cei care au dat anul trecut in septembrie cand prima zi a fost tot miercuri. o zi buna si spor la invatat!:D

Din experienta mea cu facultatea, am invatat ca nu se tine niciodata cont de zilele saptamanii atunci cand este vorba de examene. Duminica si la ora 18:00 era ok :p asa ca...presupun ca si admiterea la Barou va fi inclusiv in weekend, de ce sa ne lase sa ne odihnim?:D

Iar cu privire la subiectele propuse.. probabil ca au crezut ca e un fel de solutie de compromis de genul... daca nu vor fi grile (examen considerat mai greu), macar la sinteza sa ne putem face de cap. Just our luck.. Spor la invatat tuturor
angela tatu a scris:

Chek Monica. Si inca ceva, sintezele sunt pur orientative. Este nevoie si de studiu aprofundat;)

scuze...mesajul de mai sus pentru tine era :P