avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Activitate mircea11s

Activitate mircea11s

Răspuns la discuția arenda si unele clauze
Pot incheia legal contract de arenda sau comodat doar cu unul din cei doi proprietari ai unui teren ?Astfel incat sa folosesc doar 1/2 din teren?
Răspuns la discuția arenda si unele clauze
Eu doresc arenda,dar proprietarii doresc comodat si plata folosirii terenului sa se faca la "negru" .
Terenul este dobandit prin cumparare de proprietarii actuali.Pot incheia un contract legal de arenda sau comodat doar cu unul singur din cei 2 proprietari pentru 1/2 din teren?
Răspuns la discuția arenda si unele clauze
Multumesc !
Acum am o alta intrebare.Se poate incheia un contract legal de arenda (sau comodat) doar cu unul din cei doi proprietari ai unui teren ?
Intentionez sa iau in arenda un teren pe o perioada de 9 ani si doresc sa stiu daca pot introduce in contract o clauza prin care sa impiedic arendatorul sa vanda terenul atat timp cat este sub contract cu mine ? Fara o astfel de clauza ma tem de eventualele complicatii care ar surveni cu noul proprietar.Ciclul culturii mele este de 3 ani si sa intervina un eveniment neplacut in anul 3 chiar inainte de recoltat ar fi un dezastru pentru mine dupa munca si banii investiti.Pot introduce in contract si dreptul de preemptiune ? Contractul poate sa aiba si clauza prin care rezilierea contractului inaintea termenului sa se poate face atat de comun acord cat si doar la initiativa mea (cu notificarea prealabila ).Asta pentru cazul in care dupa incheierea primului ciclu de productie (3 ani) constat caci cultura respectiva nu este rentabila (ipotetic, dar se poate intampla datorita conjuncturilor) si atunci sa renunt la contract.
Sper ca am fost suficient de clar,dar daca nu este asa voi reveni cu detalii.Va multumesc.

Dar in cazul unui contract de comodat pot introduce aceleasi clauze?