avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate lena12

Activitate lena12

Răspuns la discuția concediu cresterea copilului
multumesc .....
Răspuns la discuția concediu cresterea copilului
deocamdata....
Răspuns la discuția recuperare tva
multumesc.....ar trebui sa am si eu o copie a acelei hotarari ?....sau cum as putea dovedi acest lucru in cazul unui control ?
Răspuns la discuția concediu cresterea copilului
Da...ai dreptate...acest lucru este stipulat si in noul CCMUN 2011-2014.....
ART.76

(1) CIM nu poate fi desfacut din initiativa celui care angajeaza, in cazurila in care prin lefe sau prin cont2actul colectiv de munca au fost prevazute asemenea interdictii.
(2) Desfasurarea activitatii sindicale, prebum si apartenenta la un sindicat nu pot constitui iotive pentru desfacerea CIM din initi!tiva unitatii.
(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, consid%rata perioada de readaptard, ralariatii care au beneficiat de concediu de maternitatE si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.

..........asta este.....eu o sa ramin 2 ani...ce o fi , om vedea la momentul reintoarcerii....daca ei vor sa te dea afara iti gasesc motive si daca te intorci dupa 1 an....
Răspuns la discuția concediu cresterea copilului
ok...atunci cum ramine cu articolul din codul muncii care prevede o astfel de protectie a mamelor si care nu a fost abrogat?
Răspuns la discuția recuperare tva
Nu.....din pacate....nu ne-o anuntat nimeni...
Discuție recuperare tva
Buna ziua,
in anul 2009 am prestat servicii unei firme X ; am facturat la momentul acela, am platit binenteles TVA-ul iar firma X a intrat in insolventa, iar factura a ramas neachitata......spuneti-mi va rog frumos daca mai pot recupera TVA-ul .....as putea sa mai fac factura cu minus pe suma respectiva?

Daca am optat pentru concediu de ingrijire a copilului pina la viesta de 2 ani, la intoarcerea la serviciu mai beneficiez de cele 6 luni de "protectie" ......?...mentionez ca am nascut dupa 01.01.2011.
Buna ziua,
lucrez intr-o unitate bugetara si mie mi s-a raspuns ca nu mi se poate acorda un salariu mediu pe unitate pentru nasterea unui copil deoarece "a expirat CCM pe unitate si ca urmare nu au o baza legala prin care sa imi acorde acest salariu.....".....incercati...poate dvs o sa aveti mai multa bafta.....dar spuneti si pe forum daca obtineti acest salariu la care inca avem dreptul...dar depinde....

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti care este situatia actuala a mamelor care se intorc din concediu de ingrijire al copilului?...trebuie sa dea din nou concurs pentru a-si putea ocupa postul avut inaintea plecarii in concediu?...sau angajatorul este obligat sa ma primeasca pe acelasi post de unde am plecat cel putin 6 luni de la data intoarcerii mele la servici?...as vrea daca se poate sa imi raspundeti cu articole din lege.....va multumesc....mentionez ca lucrez la o unitate bugetara...