avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate gabriellla14

Activitate gabriellla14

nu am inteles o situatie : daca esti citat ca parte civila la un proces si nu vrei sa te prezinti ce ti se poate intampla : primesti o amenda sau pana la urma esti adus cu mandat de aducere ? sau ambele ?
Răspuns la discuția parte civila in proces
pai si care ar fi pasii ? sa inteleg ca si in cazul in care ar trimite o adresa la judecatoria respectiva in care sa mentioneze ca nu se mai constituie in parte civila tot ar exista posibilitatea unei citatii cu mandat de aducere sau plata unei amenzi . Cam ce suma de bani presupune aceasta amenda ?
Răspuns la discuția parte civila in proces
si asta ar fi tot ? nu ar trebui sa plateasca nicio suma , nicio amenda pt ca nu se prezinta . In conditiile in care partea civila se retrage , procesul mai are loc?
ce se intampla in cazul in care esti citat ca parte civila intr-un proces si nu te prezinti ? Care sunt sanctiunile ?
Ce trebuie facut ca sa nu mai fiu obligat sa particip la proces ? Sa retrag acuzatia ?
Ca sa intelegeti cum stau lucrurile va relatez toata "povestea" . mama lucreaza ca vanzatoare la un magazin . Un individ a venit cu o bancnota de 500 lei falsa . Mama a primit-o si pe urma a aflat ca e falsa si a mers la politie si a facut plangere . Acum a primit citatie ca parte civila la proces , intr-un alt oras decat cel in care locuieste si nu vrea sa se prezinte . Ce ar trebui sa faca ? Sa retraga plangerea ?