avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate misu69

Activitate misu69

Buna ziua . Doresc sa intreb daca este corect ca ANAF sa-mi solicite impozit pe venituri din activitati independente in calitate de mostenitor dupa tatal meu .
Mai precis tata desfasura activitate independenta si nu si-a platit impozitul pentu veniturile realizate bine inteles fara ca noi sa stim acest lucru . El a decedat de un an de zile , iar acum noi ne-am trezit cu o decizie de la finante cum ca am avea de plata o mare suma de bai reprezentind impozit pe venit din activitati independente si diferente de impozit anual de regularizat in suma de 3826 lei .
Mentionez ca am facut succesiunea , dar cei doi frati au renuntat la mostenire in favoarea mea , si probabil de aceea am primit notificare doar eu .
Ce as putea face in continuare , deoarece consider ca nu eu ar trebui sa platesc aceste sume , iar finantele trebuiau sa faca acest lucru cind tata era in viata si nu sa astepte ca sume din 2003 neachitate sa le solicite acum . Din 2003 pina in 2011 consider ca aveau suficient timp sa solicite banii pentru impozit , in caz contra sa faca executare silita .
Eu am mostenit de la tata o casa , dar acum ma vad in situatia in care fiscul ar putea sa-mi puna sechestru pe bunurile care le-am dobindit impreuna cu sotia si sunt ale noastre , nicidecum mostenite .
Se poate ca ei sa puna sechestru pe aceste bunuri ?
Pot sa atac in instanta aceasta decizie , si daca as avea cistig de cauza , in sensul de a se anula aceasta decizie de a plati ceva pentru care nu sunt vinovat