avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate ioana.dark

Activitate ioana.dark

Bună ziua. Pe data de 08.07.2021 mi s-a comunicat ordinul ministrului Mapn de rechemare în rândul cadrelor militare active, acordându-mi grad de căpitan. În cazul în care doresc contestarea acestui ordin, strict în ceea ce privește gradul acordat (după calculele mele trebuia sa mi se acorde grad de maior) este obligatorie procedura prealabila prevazuta de legea contenciosului administrativ după care pot formula acțiune în contencios la Curtea de apel București? Mulțumesc mult!
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Din punctul meu de vedere exista o mare doza de subiectivism la interviu. Si mi se pare nedrept sa acorzi acestei probe subiective un procent de 25% din media finala. Daca ar fii fost 5 sau 10%, mai era cum mai era. Eu de ex. am luat in ian 2011 la interviu 9.92 (cu 70 pcte la jur chiar nu a contat), la cel din vara 2011 am luat 8.81 si acum 8.18. Doamne-ajuta, bine ca nu mai trebuie sa dau inca o data acest examen ca sigur ma picau la interviu!... Aceia dintre dv cu care voi avea placerea si onoarea sa fiu colega la Institut vor constata singuri ca sunt o pers echilibrata, profund morala, cu peste 5 ani experienta in campul muncii si care am invatat ingrijind de doi copii f. mici. Mi se pare total nedrept sa primesc o nota atat de mica in conditiile in care din punctul meu de vedere m-am descurcat aproape ireprosabil (si nu sunt subiectiva...) Cum se face ca aproape toate persoanele care au fost intervievate in acea zi la comisia la care am sustinut si eu ex. au primit note de 7? Oare s-au prezentat atat de prost la interviu? Eu una nu cred. Si am sustinut inca din mom in care s-a modificat ponderea probelor ca vor fii in primul rand loviti cei care se vor clasa dupa primele probe intre pozitiile 100 si 200. Pe multi dintre ei interviul i-a dezavantajat. In schimb au fost avantajati cei care aveau 70-74 de puncte la juridic si nota mare la rationament. Desigur cei care erau in primii 10-15 din top au primit si 10 la interviu ca sa se dovedeasca faptul ca au si candidati f bine pregatiti. Uitati-va pe clasament si-mi veti da dreptate!
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Ati avut timp sa va intersati la ANAF sau la primarie despre adeverinta aia din care sa rezulte ca nu ati savarsit contraventii in ultimii trei ani dinainte de concurs? Eu am fost azi si se pare ca e o probl cu ANAF-ul, cica nu e competent sa elibereze asa ceva. Si colegii nostri de anul trecut s-au lovit de aceeasi problema... Eu locuiesc in Bucuresti, sectorul 5. Aici nu auzise nimeni de o astfel de adeverinta. Sper sa ni le elibereza in termenul acela de 10 zile lucratoare de la mom afisarii rez. finale!
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Parerea mea este ca, daca ai mai lucrat, sa treci strict experienta profesionala. Daca abia ai terminat facultatea sau nu ai mai lucrat, poti sa treci si practica lainstanta/parchet...
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Buna. Eu am fost plecata din tara de la examen si pana acum cateva ore. Cum am ajuns am intrat pe forum ca sa vad ce s-a mai intamplat. Multumesc frumos baietilor pentru tabel. Chiar ati fost de mare ajutor! Lazile de bere sunt ale voastre =D> . Sper totusi sa le bem impreuna..:thumbup:
Pentru adi_09. Eu am facut 80 de puncte la logica si pot sa-ti spun ca time managementul si pastrarea autocontrolului sunt cheia reusitei la acest tip de examen. In primul rand, trebuie sa intelegi tipurile de exercitii care se dau la astfel de teste. Ele toate se pot incadra in cateva mari categorii. Daca intuiesti ce anume vor sa testeze cei care au conceput intrebarile, problema e ca si rezolvata. Citeste mult, atunci cand nu inveti pentru inm, si de fiecare data sa te intrebi ce vrea sa transmita autorul, care e ideea principala, cum e construita argumentatia etc. Mai poti gasi materiale foarte bune pe net, respectiv torente. Se cheama Logic Games Bible si Logic Reasoning Bible. Plus o gramada de alte materiale foarte folositoare pe youtube. Dar cel mai mult conteaza sa-ti gestionezi bine timpul, sa rationezi bine si sa nu te pierzi cu firea.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
La ex. din ianuarie 2011 nu ne-au lasat nici macar sa subliniem pe foile de concurs. Am avut ghinionul sa nimerim in sala cu o crizata X-( care ne-a dat doar ciorne, nu si foi albe pe care sa ne trecem raspunsurile (nu avem voie sa iesim din sali nici cu subiectele, nici cu ciornele, doar cu niste coli albe pe care se pot trece raspunsurile). .Acum sper sa fie in comisia de supravegere niste persoane mai normale:D Bine ca tine vremea cu noi. Chiar n-as fii vrut sa facem sauna. Mai e cineva in sala 218?, ca sa stiu cine-mi tine companie pana la inceperea ostilitatilorB-)
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Multumim de sfat! Sper ca vremea sa tina cu noi...
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Mie imi convine ca dam testul la Romano-Americana pt. ca trebuie sa ajung la aeroportul Otopeni chiar dupa examen...Dar nu stiu daca salile de acolo au aer conditionat. Cei care au dat ex. direct pe post se plangeau ca majoritatea salilor nu aveau si au facut sauna. Sper sa nu fie f. cald/ sa aiba aer co.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Toate X atunci Y
Z - Y

Atunci Z- X.
Asa s-ar deriva logic daca exprimarea ar fii de genul "Numai speciile de orhidee polenizate exclusiv de insecte prezinta caracteristici care atrag insectele". In felul asta orice orhidee care prezenta acele caracteristici era o orhidee polenizata exclusiv de insecte. Intrucat enuntul este diferit, inseamna ca acea caracteristica este proprie , dar nu exclusiva.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Pai sunt traduse din engleza si nu intereseaza sensul lor ci mai mult legaturile logice la nivelul textului. E ca un fel de analiza gramaticala, numai ca noi nu prea stim regulile de analiza...