avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate adripaul

Activitate adripaul

Răspuns la discuția PFA norma de venit IT Bucuresti
Va multumesc pentru raspunsuri, sunt insa putin confuz.
Daca pentru asigurarile de sanatate se va plati 5.5% din 21.600 RON, impozitul pe profit la sfarsit de an platit va fi 16% din 21.600 sau din venit - cheltuieli deductibile?

Presupunem ca facturez 10.000 RON/luna, platesc trimestial cate 16% din 21.600/4 si la sfarsitul anului fac regularizarea? Daca se face regularizare la sfarsitul anului se accepta deducerea de cheltuieli?

Multumesc,
Adrian P.
Buna ziua,

Sunt angajat cu CIM, activitatile pe care le efectuez in cadrul societatii sunt de natura comerciala (director comercial). Doresc sa ma declar si PFA cu norma de venit pentru a putea emite lunar facturi catre o societate din UK aferente prestarii de servicii informatice catre aceasta. Serviciile se presteaza pe internet, folosind dotarea proprie (telefon, laptop, birou, conexiune internet). Sunt localizat in Bucuresti, iar conform site-ului ANAF norma de venit pentru Bucuresti, zona 0, in 2010 este de 21.600 RON/an pentru "Servicii de informatica". Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme:
- ma pot declara PFA cu norma de venit?
- inteleg ca voi avea de plata impozit 16% din venituri minus cheltuieli deductibile, si aditional 5.5% din 21.600 contributii la bugetul de sanatate. Este corect? Mai exista alte taxe ce trebuiesc luate in considerare?

Multumesc,
Adrian P.