avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate valy2blue

Activitate valy2blue

Răspuns la discuția accident rutier cu victime
Va multumesc ptr raspunsul atat de promt si de profesional.
Aveti dreptate imi trebuie un avocat,dar eu zic ca imi trebuie si unul bun.Si sa va spun de ce zic asta ,ptr ca:
1.avocata pe care o stiu si sa zicm ca este a familiei imi spune:"vezi cati bani iti da asigurarile si acceptai ca asta e..."Sincer nici nu ma asteptam la un asa rasp.
Atunci am sunat un alt avocat spunandu-mi cam acelasi lucru sub o alta forma,adaugand ca nu trebuie sa renunt la palngerea penala si parte civila in proces.
2.Zilele trecute am stat de vorba cu un alt avocat si mi-a spus ca s-a schimbat codul penal si ca in mod normal sc. de asigurari ar cam fi obligata conform noilor reglementari ale codului sa plateasca despagubirile,iar lui B.M.i se reduce pedeasa cu 1/3.Sincer acum nici nu mai stiu ce pedeasa ar primi ,daca ar primi ptr ca si-a recunoscut vina si nici nu ma prea intereseaza sa faca puscarie.La acest moment ma intrereseaza ce sa fac cu sc.de asigurari ptr ca sun sunata aproape zilnic de reprezentantul sc. sa acept acea suma infima de bani.Si sunt intr-o mare dilema un avocat supune asa,altul altfel nu mai stiu ce sa cred si nu stiu caum sa fac.
Invatati-ma ce sa fac,la care dintre acesti avocati sa apelez ,va rog mult.
Va multumesc!
Buna ziua,
as dori sa va retin atentia cu niste relatari privitoare la accidentul rutier pe care l-am suferit in urma cu aproximativ 2 ani, in urma cariua am fost victima cu 20 zile de ingrijiri medicale.Eu impreuna cu sotul meu(conducator auto)ne deplasam in oras pe un drum cu prioritate cand la o intersectie f. mica
(si o zona f. circulata si populata) din stanga noastra un microbuz a intrat in plin in masina noastra cu o viteza de peste 90km/h(asta constatat dupa masuratorile facute de politie am aflat).Conucatorul microbuzului trebuia sa ne acorde prioritate,dar el nevazand semnul de cedeaza (el sustine ca nu a fost niciun semn si nu a stiut ca trebuie sa acorde prioritate in mintea lui creznad ca el are prioritate asa cum sustine "eu am crezut ca eu sunt pe drum cu priortate asa ca mi-am continuat deplasare")si-a vazut de drum cu multa seninatate.In urma impactului am fost grav loviti atat eu cat mai mult sotul meu(acesta aflandu-se in stop cardio-respiratuor,contuzii si fracturi,etc.)Nu imi aduc aminte prea multe de la locul accidentului pe ca am lesinat si mi-am revenit cat de cat la spital dupa ceva timp.Nu as dori sa dezvolt subiectul socurilor pe care le-am avut din acel moment cat si pe parcursul spitalizarii ptr. ca m-au marcat f. mult.Din anumite motive strict personale sotul meu a refuzat internarea,iar eu am ramas internat in spital cu diverse contuzii si fractura prin dislocera a claviculei stangi.Dupa externare(facuta la cerea mea)am mers la cabinetul medico-legal impreuna cu sotul meu si eu am primit 20zile de ingrijiri medicale ,iar sotului meu nu i s-au acordat zile de ingrijiri medicale prt. ca nu a fost internat in spital(asa ni s-a supus).Tin sa mentionez:
1.soferul microbuzului(B.M.) conducea un autovehicol al unei firme a carei administratora este mama acestuia el nefiind angajat cu forme legale la acea firma,doar efectua un transport de bunuri ptr firma;
2.cei 2 soferi nu au avut alcoolemie;
3.B.M. la maxim 2 saptamani de la producerea accidentului a parast tara;
4.nu am putut pica la o intelegere cu el(ptr ca nu suntem adeptii proceselor si a pirderii de timp,spun asta ptr ca asemenea chestiunui au o rezolvare pe termen lung);
5.am fost nevoiti sa-i depunem plangerea penala;
6.societatea de asigurari(microbuzul avea casco)ne-a despagubit ptr daunele masini(o suma f. mica in comparatie cu cele avariate la masina-masina un Chrysler si fiind avariata in proporie de 85%).Avaria masinii a fost estimata de cei de la asigurari la trei sute saizeci de milioane fara manopera si ei ne-au virat optzeci si cinci de milioane.
7.B.M. nu a mai fost de gasi pana luna trecuta cand a fost adus cu mandat din Elvetia(asa mi s-a spus de comisarul care se ocupa de caz).A fost adus la parchet unde a fost interogat de comisar si de procuror i s-a prezentat dosarul.Eu nu am stiut aceste lucruri pana cand mama lui B.M.m-a sunat luna trecuta,la 1 saptamna dupa ce a fost interogat,spunandu-mi verzi si uscate printre altele ca a "programat o intalnire cu cei de la sa picam la un acord".
8.rechizitoriul nu s-a dat inca.
9.am vorbit cu reprezentantul sc. de asigurari si mi-a propus o suma derizorie cu care nu prea sunt de acord,
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac de acum inainte atat cu privire la sc.de asigurari cat si la B.M.,va rog din suflet sa ma invatati ce ar fi mai bine sa fac.
Va multumesc ptr timpul acordat si imi cer scuze ptr greselile gramaticale si de ortografie comise nu au fost intentionate,dar cand vorbesc despre acest subiect ma ia tremuratul.Am ramas atat de marcata incat de cand a avut loc accidentul nu am mai condus 1 minut ptr ca imi este f. frica sa ma urc la volan.
Va multumesc!
In 2005 am contractat un credit de nevoi pers.pe o perioada de 120luni in lei,la data incheierii ctr.dobanda curenta era de 18.5%pe an variabila la care se mai adauga o marja fixa de 3.5p.p.dae la semnarea ctr.21.16%care include -dobanda anuala,comision de analiza a doc.,comision de gestiune,cheltuieli efectuate cu incheierea politei de asigurarede viata precum si alte costuri(asa le numeste banca-am extras din contract).
Pe perioada creditului banca percepe urm. comisioane:
1.comision analiza documentatiede credit 20euro sau echivalent
2.comision de gestiune 1.75%
3.comision rambursare anticipata 2%
In graficul de rambursare nu am comision de risc si nici comision de administrare.
Intrebari:
1.Aceste comisioane enumerate mai sus se incaseaza lunar in total rata?
2.In acest moment conform og50/2010 care dintre aceste comisioane sunt ilegale si poate fi contestat?
3.Am fost azi la banca si mi s-a inmanat cu foarte mare seninatate un act aditional care intr-un anumit paragraf spune:"De comun acord, partile au convenit.....,sa intervin urm. modificari-DAE 18.5%,perioada de dobanda variabila se calculeza in functie de cotatia indicelui de referint independent,ROBOR LA 6 LUNI LA CARE SE ADAUGA 11.28PUNCTE PROCENTUALE MARJA PE AN.vALOAREA MARJEI DE MAI SUS ESTE FORMATA DIN DIFERENTA DINTRE DOBANDA DE REFERINTA A BANCII ADMINISTRATA-VARIABILA-REVIZUIBILA SEMESTRIAL PERCEPEUTA DE BANCA CONF.PRV. DIN CTR.SI INDICELE ROBOR LA CARE SE ADAUGA MARJA FIXA PREV.IN CTR.
Intrebarea mea cu privire la cele relatate mai sus este:Ar trebui sa semnez acest act aditional?
As dori un raspus,va rog,ptr. ca dimineata merg la banca.
Multumesc