Inteleg foarte bine ca sunteti intr-o situatie la LIMITA,dar...ACUM(?)invocati legea protectiei chiriasilor DE BUNA CREDINTZA,(?)cand de fapt ati fost de rea credintza,STIIND si consimtind ca proprietarul sa incalce legea,prin neincheierea contractului de inchiriere!Sunteti,,complice"in mod tacit la incalcarea legii!
Orice neintelegere se rezolva in instantza,daca partile nu sunt de-acord pe cale amiabila!
Sunt de-acord cu raspunsul iris9!
Cam asa se intampla in viatza:Faci bine si gasesti rau!
Legea locuintei prevede clar ca dupa 3 luni consecutive de neplata chiriei se evacueaza chiriasul(rau platitor)cu executor judecatoresc!
Asa ca proprietarul poate recurge la instanta,(achita amenda pentru ca nu a incheiat contract de inchiriere),dar procedura isi urmeaza cursul si chiriasul(de rea credinta) este EVACUAT FORTAT!
:)Persoana in cauza(cu intarziere la plata chiriei)face referire la LEGALITATE?
Adica numai proprietarul este in ilegalitate(ca nu a incheiat contractul de inchiriere)chiriasul fiind foarte,,CINSTIT" si ,,CORECT"?
Mai bine s-ar imprumuta de bani si ar achita chiria,desi eu cred ca nu e la prima abatere,pesemne a mai intarziat si de-asta este asa de transant proprietarul!
Da,e dreptul lui sa faca CE vrea si CUM vrea cu bunurile lui,proprietate personala!
Poate sa le demoleze ,sa le dea foc,sau...sa le inchirieze altui chirias,dar cu contract de inchiriere,declarat la Directia Finantelor!
Impozitul pe venitul din inchiriere este de 16%,fara acte la notar,ci doar direct intre proprietar si chirias!
Cuplul a construit o casa pe terenul parintilor sotului,apoi au divortat,dar nu au facut partaj!
Acum,sotia vrea sa vanda casa,dar i s-a spus ca nu se poate,fiindca e pe terenul socrilor!Cred ca trebuie sa faca mai intai partajul(?),dar e posibil ca ea sa pretinda inca de la partaj, partea ei in bani(ca sulta)?
Te sfatuiesc sa mergi la Casa Judeteana de Pensii de unde este emis cuponul de pensie!
Orice lege este insotita de ,,Normele metodologice pentru aplicarea legii..."asa ca numai la Casa de Pensii poti afla TOATE detaliile care te intereseaza!
ATENTIE!
Insusirea de venituri necuvenite este de domeniul penal si poate ajunge pana la privarea de libertate,sau amenzi foarte mari!
Fii CORECTA,asa cum sustii ca este familia ta!
,,Noile reguli in contractele privind dreptul de folosinta a bunurilor pe durata limitata" se refera si la contractele de inchiriere a spatiului locativ cu destinatia locuinta,pe termen limitat de 1 an(persoane fizice)?
Daca expira cei 5 ani de protectia chiriasilor ,proprietarul are dreptul sa solicite eliberarea imobilului?In ce conditii?(Imobil retrocedat la legea 10/2001)
O prietena a facut contract de intretinere cu o familie de tineri,care acum nu se ocupa de ea,ba chiar i-au sustras contractul(exemplarul ei).
Poate gasi contractul la notarul care l-a intocmit?Cum se procedeaza in continuare?Actiune in instanta?
As vrea sa citesc legea(?)sau OUG si normele metodologice de aplicare privind impozitarea celei de a doua locuinte.
Situatia mea se prezinta astfel:
In 2000 am intrat in posesia unei case (mediu rural)prin mostenire
In 2004 am cumparat un apartament in care locuiesc(deci domiciliu stabil)
As vrea sa stiu cat este impozitarea ptr a doua locuintza,obtinuta prin mostenire?
Unde trebuie sa achit impozitul?
Multumesc!