avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate flavii

Activitate flavii

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI! Daca ma angajaza viitorul meu sot la intreprindere cu contract de munca pe o durata de 2 ore imi poate stabili salariul minim pe economie? Daca da cat vom plati pe luna contributiile la stat? Daca salariul va fi mai mic decat minimul pe economie cu 12 luni stagiu de cotizare indemnizatia de crestere a copilului se va micsora ? Va multumesc
Am inteles ca indemnizatia de crestere a copilului nu poate fi mai mica de 600 de lei. In cazul in care beneficiez de somaj nu se mai aplica aceasta regula?
Buna seara,
Am lucrat 2 ani la o firma iar acum m-am angajat la firma viitorului meu sot.
Am dori sa beneficiez si de somaj. Dupa cat timp pot face asta si in ce conditii?
Inainte de a-l termina viitorul meu sot vrea sa ma angajeze inapoi.
As dori sa raman si insarcinata.
O sa-mi afecteze somajul indemnizatia de crestere a copilului?
Mentionez ca este o intreprindere individuala
in caz de recurs pot primi o slutie favorabila? mentionez ca nu am platit pensia alimentara pentru fetita pentru ca nu am avut niciun venit nu am facut asta voit acum m-am angajat si mi-as dori sa asigur acei bani. ce pot face ?
VA ROG SA-MI EXPLICATI SI MIE CE SOLUTIE SA DAT .
Solutie: În baza art. 305 alin. 1 lit. c C.p. cu aplicarea art. 37 alin. 1 lit. a C.p. şi art. 3201 C.p.p. condamnă pe inculpatul T P, aflat în stare de recidivă postcondamnatorie, la pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza art. 83 C.p. revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatului prin s.p. nr. 864/30.09.2011 a Judecătoriei Slatina, definitivă prin nerecurare la data de 11.10.2011, pedeapsă care se va executa separat de cea aplicată în prezenta cauză, urmând ca inculpatul să execute în total, prin cumulare, pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare cu executare în regim de detenţie. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi b C.p., pe durata executării pedepsei principale şi în condiţiile prevăzute de art. 71 C.p.. Respinge acţiunea civilă formulată de partea vătămată prin reprezentantul legal Pârloiu Ionela, domiciliată în oraş Piatra Olt, sat Bistriţa Nouă, str. Moruneşti, nr. 15, jud. Olt, ca inadmisibilă. În baza art. 191 alin. 1 C.p.p. rap. la art. 189 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu recurs la Tribunalul Olt în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit. Pronunţată în şedinţă publică azi 29.11.2012.
Mentionez ca aceasta solutie este pentru neplata pensiei alimentare.

Editat de moderator simonette12- motiv. 1.3 din Regulament