avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate tayson

Activitate tayson

Discuție Datorii comune
1.Factura de telefonie mobila, in cazul in care se ajunge in instanta(executare silita),reprezinta o datorie comuna a sotilor sau exclusiva a titularului de contract?

2.Prescrierea unei datorii(tel.mobila)intervine de la data achitarii ultimei facturi sau de la data rezilierii contractului de catre firma de telefonie mobila?
Răspuns la discuția Ce se mai poate face?
Contestatia la executare,nu se poate aplica in acest caz?
Situatia ar fi urmatoarea:pedeapsa de 5 luni cu suspendare pentru conducere fara permis(fapta comisa minor fiind),pedeapsa de 2,5 ani pentru furt calificat(deja major),6 luni pentru conducere fara permis(fapta comisa tot ca minor,dar sentinta se pronunta major fiind deja).Toate sentintele sunt definitive.
Se face contopirea pedepselor,instanta de fond hotareste 2,11luni,parchetul face recurs si avem sentinta de de 2,11luni la care se adauga un spor de 6 luni,in total 3,6 ani.Teoretic pedepsele au fost insumate matematic.
Se mai pote ceva,mai exista vreo cale de atac la aceasta sentinta?
Multumesc.
Răspuns la discuția Rezultat recalculare alcoolemie
intamplarea a facut sa fiu de fata cand s-a judecat cazul unui domn,aflat in aceeasi situatie cu a d-voastra.la recalcularea alcoolemiei au iesit valori mai mari decat la primul test.potrivit noilor reglementari(mica reforma)i s-a dat posibilitatea sa recunoasca si sa fie judecat in functie de probele administrate in dosarul de cercetare penala.a primit amenda.nu avea avocat.e o cale mai usoara pe care cred ca o prefera si magistratii.mult succes.
Răspuns la discuția reusita
a prostie copilareasca s-a dovedit a fi un COSMAR si pt.el si pt noi,si da a ramas marcat de cele 3 luni de arest preventiv.lectie dura,dar meritata!
Discuție reusita
=D>=D>ieri mi-am adus copilul acasa din penitenciar.a primit o condamnare cu suspendare.vreau sa multumesc tuturor celor care prin sfaturile si indrumarile primite mi-au dat posibilitatea sa inteleg mai bine mecanismele legii.(codul penal nu mai e o necunoscuta pt.mine).rolul avocatului pe care l-am avut a fost extrem de importat.va multumesc si mult succes tuturor.
Răspuns la discuția sperante...
judecatorul poate dispune maine,odata cu pronuntarea sentintei revocarea arestarii preventive,sau e stabilit un anumit timp legal?mandatul de arestare expira practic in 17.dec.in cat timp se comunica la penitenciar?
Discuție sperante...
am terminat fondul.avem mari sperante la suspendarea pedepsei(mai ales ca parchetul a venit cu propunerea de suspendare).pronuntarea o aflam maina

dimineata.intrebarea este cand putem sa mergem sa-l luam de la penitenciar?!
Discuție sentinta
in cazul unei pedepse cu executare,pedeapsa de 5 luni cu suspendare,(primita ca minor)va fi adaugata la cuantumul pedepsei?
va multumesc pt.raspuns.
Răspuns la discuția condamnare?
furtul s-a produs dintr-o soc.com.aflata in insolventa,administrata de un ad.judiciar.administratorul judiciar nu s-a constituit patre civila.prejudiciul,dupa aproximarea unui director fiind de 5300 ron.instanta nu a pus nci un moment problema recuperarii prejudiciului.de ce?pt.ca noi si in timpul urmaririi penale am sustinut ca dorim sa platim prejudiciul.