avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta12.

Activitate nicoleta12.

Răspuns la discuția Contract de comodat masina
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Contract de comodat masina
Multumesc din suflet!
Răspuns la discuția Contract de comodat masina
Spuneti-mi, va rog cineva imi zicea ca trebuie sa megem la consulatul Turciei la Bucuresti, pentru nu stiu ce... tinand cont ca suntem din Galati, nu ne este la indemana...
Răspuns la discuția Contract de comodat masina
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Contract de comodat masina
Multumesc frumos!
Buna ziua! Cumnatii mei pleaca in Turcia cu masina mea. Am facut la notar un contract de comodat, dar mai departe nu prea mai stim ce trebuie facut, o traducere in engleza e suficient?
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Tatal meu a decedat cu f putin timp in urma si nemaiavand cine lucra terenul agricol, am vrut sa-l dam in arenda. De aici incep problemele. Exista un titlu de proprietate pe numele bunicii mele (decedata) cu 3,50 ha pentru cei sapte frati. Am luat copia titlului de proprietate si am mers la un frate de-al tatalui meu sa-mi zica ce parcele au ei ca sa stiu pe ce sa fac contractul de arenda. Surpriza.... parte din ei si-au facut titluri individuale, ceilalati nu, dar pamantul tatalui meu nu mai e .... pe hartie (s-a impartit intre ceilalti). In realitate el lucra 0.50 ha (pamant care nu se regaseste pe titlul respectiv, pt ca fratele are o asociatie agricola si chipurile ii dadea sa lucreze 0.50 ha unde avea nevoie tatal meu- floare, porumb etc) dar a platit impozit ani la rand pentru pamantul din titlu. Dupa mai multe discutii, mi-am dat seama ca nu pot rezolva nimic cu ei. Chiar nu stiu ce sa fac... Care ar fi primul pas pe care trebuie sa-l fac? Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Contract prestari servicii
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Contract prestari servicii
Multumesc frumos pentru raspuns!
S-a schimbat si administratorul odata cu presedintele. In PV de predare-primire nu apare acest contract. In schimb, asociatia a primit o notificare de plata in anul 2013 de la prestatorul de servicii, careia i s-a raspuns ca suma respectiva este prescrisa. Prestatorul a amenintat ca ii va face plangere penala actualului presedinte al asociatiei. Fostul presedinte era mana in mana cu prestatorul si de teama sa nu fie vazut contractul respectiv de catre locatari, l-a luat cu el cand a plecat. Intrebarea mea este: nu exista niciun termen de prescriere daca in contract nu se prevede termenul de plata? Multumesc mult!
In anul 2007 o asociatie de proprietari incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica autorizata, urmand a se face plata in doua transe:
-prima transa in oct 2007 - care a fost si achitata
-cea de-a doua transa, ulterior, la o data convenita de ambele parti (asa scrie in contract).
In anul 2009 se schimba presedintele de asociatie. Acest contract, de existenta caruia nu stia nimeni (mai putin ex-presedintele asociatiei si prestatorul de servicii )dispare-nu a fost gasit niciodata in actele asociatiei. In anul 2013 apare prestatorul si cere banii( cea de-a doua transa) si ameninta ca face plangere penala actualului presedinte al asociatiei. Vreau sa stiu ce implica acest lucru. Poti veni dupa ,,n'' ani si cu nonsalanta sa ceri banii pentru acest contract umflat, bineinteles?