avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate maryan27

Activitate maryan27

Va mulțumesc pentru răspunsul d-voastră. In ceea ce privește natura informațiilor respective, suma datorata instituției respective, contul titularului care apare pe chitanța emisă în urma efectuării plății nu sunt date confidențiale ale clientului? Drept urmare în afara de codul PIN, orice alt tip de informație nu se consideră confidențială, indiferent de natura relației dintre client și persoana căruia i s-au comunicat informațiile? Poate am omis sa precizez, angajatul IFN-ului s-a deplasat la domiciliul clientului fara a obține o aprobare in prealabil. In ceea ce privește prejudiciul produs, după acel incident, relația din interiorul familiei a suferit anumite modificări, degradandu-se. Conform art.82 alin. 1" Orice persoana care a suferit un prejudiciu material SAU MORAL ca urmare a unei încălcării a prezentului regulament are dreptul să obțină despăgubiri de la operator sau de la persoana împuternicită se operator pentru prejudiciul suferit ". Probabil nu am înțeles eu in ce categorie se situează aceste informații.
Cu respect,
Marian Dobre.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Care date personale au fost divulgate, in concret, si care este prejudiciul pentru persoana in cauza? aceste informatii sunt necesare pentru a verifica o eventuala incalcare a regulamentului.
Referitor la o posibila infractiune, potrivit art 1472 Cod civil - Plata poate să fie făcută de orice persoană, chiar dacă este un terţ în raport cu acea obligaţie. Din cate inteleg parintii au platit la banca rata pentru copilul lor major, iar banca a emis chitanta pe numele acestuia, scazand suma din datorie. Aparent, nu pare a fi o infractiune de inselaciune sau fals.

Buna ziua! Datele bancare și personale aparținând unui client al unei instituții financiare au fost divulgate de către un angajat al acestei instituții părinților clientului fara acordul acestuia, totodată angajatul instituției solicitand si o sumă de bani pentru plata unei rate, deasemenea fara acordul clientului. In același timp angajatul instituției emite și chitanță in lipsa clientului. Analizând informațiile descrise anterior, s-a încălcat regulamentul 679/2016 privind protectia datelor personale? Și totodată însușirea unei sume de bani prin inselaciune și emiterea unei chitanțe in absența persoanei respective nu se încadrează la infracțiunea de fals? Va mulțumesc pentru răspunsurile d-voastră.
Răspuns la discuția Ordin de protecție
Mulțumesc pentru răspunsul d-voastră! Și nu exista vreo formă legală de a constrânge persoanele respective să mențină o distanta de siguranță față de victimă? Știu că se inițiase un proiect de lege prin care ordinul de protecție să se poată aplica și pentru persoane străine, nu numai în cadrul familiei. Va mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

Nu.

Buna seara! Pot obține ordin de protectie in cazul in care băiatul meu a fost agresat de câțiva indivizi? In condițiile in care am obținut certificatul medico-legal, plângerea a fost depusă la Poliție și în cel mai scurt timp voi deschide și un proces la tribunalul de care aparțin. Va mulțumesc anticipat!
Discuție Definitie!
Buna ziua! Ce inseamna, in limbaj popular, mijlocirea grefei instantei? Va multumesc.
Răspuns la discuția Fals si uz de fals....OARE?
Va multumesc pentru raspunsul d-voastra!
Dar eu am trimis o forma scanata, deoarece asa mi s-a cerut din pricina pandemie, si l-am salvat in format word care a modificat forma originalului. Nu este printat. L-am trimis catre o institutie a statului, ei l-au solicitat scanat, este scris pe site-ul lor. Din ce am citit si eu si ce am gasit prin alte legi se spune asa: " prin inscris se intelege actul unilateral sau conventional care emana de la una sau mai multe persoane fizice sau juridice de drept public sau privat ori care apartine acestor persoane; inscrisul trebuie sa aiba o forma materiala, neavand relevanta din punct de vedere penal forma electronica a inscrisului". Ce parere aveti d-voastra?



Av. Liviu Voinea a scris:

Asta este varianta dvs.
Probabil va avea si procurorul o varianta.
Si nu prea e despre afirmatii aici,este cam asa :
Articolul 323 COD PENAL
Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.
Asta cu scanat,modificare format,salvat/printat in word sa nu o mai spuneti la nimeni.



Buna seara! Am scanat un certificat de calificare al sotiei si l-am salvat si printat in format word. Formatul sau a iesit diferit fata de original, datele sunt precum cele din original. Sotia a semnat pe el si a scris "conform cu originalul". L-a trimis pe mail la o adresa si a fost chemata cu originalul. Sotiei i s-a comunicat ca a facut un "fals si uz de fals". Este corecta aceasta afirmatie? Nu am stiut ca trebuie mentinut formatul respectiv, dar atata timp cat datele coincid cu certificatul original si sotia apare in sistemul lor cu datele respective si are certificatul in original, sunt valabile aceste acuzatii avand un simplu mail si un format diferit? Va multumesc!
Răspuns la discuția Taxe si impozite auto


ynocentta a scris:

Exista dispozitie expresa in codul fiscal care obliga realizarea operatiilor de catre reprezentantii autoritatii fiscale ,intai se achita eventualele debite in evidenta si ulterior se solutioneaza cererile contribuabilului

Pe scurt, daca nu platesc suma restanta, nu pot vinde masina sotiei. Alta varianta nu am.
Buna ziua! Am depus la primarie documentele pentru luarea in evidenta a unui autovehicul achizitionat din strainatate. In momentul in care am cerut scoaterea din evidenta si luarea in evidenta pe numele sotiei (in urma unui contract de vanzare-cumparare),mi s-a comunicat faptul ca trebuie sa platesc mai intai amenzile, altfel nu se iau contractele in considerare. Intrebarea mea este: pot face o promisiune de plata esalonata a sumei respective, in scopul obtinerii acelor contracte. Sau exista alta posibilitate de a obtine contractele pana achit suma respectiva? Va multumesc.
Buna ziua! Ce semnifica depunerea de inscrisuri la un dosar. Am contestat in instanta o amenda primita de la Politia Locala. Prima data am depus o cerere catre Judecatoria Medgidia, dupa care am trimis scrisoare de intampinare si eu si Politia Locala. Primele 2 infatisari s-au desfasurat in lipsa noastra. Acum in statusul procesului apare "depunere inscrisuri". Sa depun fotografii cu locatia in care am primit amenda, sa demonstrez ca nu exista nici un indicator cu "oprirea/stationarea interzisa"? Sau alt tip de document? Va multumesc!