avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate nemesisnmm

Activitate nemesisnmm

A fost inaintat procurorului pentru cercetare.Acesta a trimis rezolutie cu neinceperea urmaririi penale deoarece nu sunt intrunite conditiile cercetarii sub aceste aspecte,insa a fost aplicata o sanctiune cu caracter administrativ in valoare de..... lei.Deci dosarul nu a ajuns la judecatorie,ci doar la parchet,in vederea cercetarii.Rezolutia seamana ca doua picaturi de apa cu sentinta civila,in sensul ca sentinta civila spune ca au existat ceva greseli in modul de desfasurare a activitatii contestatoarei ,dar sanctiunea este prea drastica in raport cu faptele retinute in sarcina contestatoarei,ea fiind inlocuita cu diminuarea salariului de baza pe o perioada de 2 luni cu 10%,iar comunicarea din dosarul penal spune ca nu se intrunesc elementele constitutive pentru faptele retinute in sarcina contestatoarei,dar se aplica o amenda administrativa.Intrebarea mea este daca aceasta comunicare este de folos contestatoarei in instanta.
Buna ziua!
Revin cu o problema presanta.
Am castigat in instanta contestatia de concediere,sentinta civila sunand in felul urmator:
,,Admite in parte contestatia formulata de...........
Inlocuieste masura desfacerii CIM .....cu masura reducerii salariului de baza pe o durata de 2 luni de zile cu 10% prevazuta de.........
Dispune reintegrarea contestatoarei pe postul detinut anterior concedierii......"
Reintegrarea a fost facuta desi intimata a depus recurs,motivul fiind nepronuntarea instantei de fond asupra tuturor motivelor care au stat la baza emiterii deciziei de concediere(este adevarat ca din 4 motive,instanta de fond s-a pronuntat doar asupra a doua dintre ele) .
Oricum gravitatea faptelor ce au stat la baza deciziei de concediere nu a fost asa de mare,masura dispusa de instanta de fond fiind una echitabila,la fel cum in dosarul penal inaintat de catre societate pe numele contestatoarei,cu aceleasi capete de acuzare,a fost luata masura amenzii administrative,motivandu-se ca nu se intrunesc conditiile pentru faptele enumerate.
Intrebarea mea este daca aceasta comunicare din dosarul penal,care seamana izbitor cu sentinta civila in sensul ca amandoua spun ca faptele nu au fost savarsite cu intentie,ci doar prin necunoasterea normelor si normativelor si a regulamentului intern,ma avantajeaza la recurs?Se tine cont de faptul ca in dosarul penal a fost data o solutie de sanctionare care seamana cu cea din dosarul civil in care este data deasemenea o solutie de sanctionare?
nemesisnmm a scris:

Multumesc mult pentru raspuns!
Problema este ca dovada de comunicare a fost transmisa intimatei(nu stiu la ce data,dar o sa verific maine la tribunal),insa intimata este cea care transmite in tara toate comunicarile instantei de judecata(operatorul principal).Daca stau bine sa ma gandesc isi poate aplica stampila cu data cea mai convenabila pentr ea.:(:">
Data intrarii comunicarii in sistemul intimatei este 21.06.2011.
Data comunicarii catre contestatoare este 23.06.2011(comunicare transmisa prin intermediul intimatei),deci la contestatoare a ajuns foarte repede.Ramane de vazut cat de repede a ajuns si la intimata:O
Multumesc mult pentru raspuns!
Problema este ca dovada de comunicare a fost transmisa intimatei(nu stiu la ce data,dar o sa verific maine la tribunal),insa intimata este cea care transmite in tara toate comunicarile instantei de judecata(operatorul principal).Daca stau bine sa ma gandesc isi poate aplica stampila cu data cea mai convenabila pentr ea.:(:">
Stiu cum se calculeaza termenul de recurs.Ceea ce nu stiu este daca acesta a fost promovat(el apare pe portalul instantei)inseamna ca a fost depus in termen legal sau se poate invoca exceptia tardivitatii?
Daca acest recurs a fost promovat si apare pe site-ul instantei de judecata inseamna ca se va judeca de catre instanta superioara?
Data la care apare promovat este si data la care a fost depus?Va intreb acest lucru deoarece cred ca nu a fost depus in termen legal.Faptul ca a fost promovat inseamna ca a fost depus in termen legal?
Buna ziua!
Vreau sa va expun urmatoarea situatie.
Un angajat a primit in instanta hotarare favorabila si reintegrare pe postul detinut anterior concedierii din motive disciplinare.Termenul de depunere a recursului a fost de 10 zile de la data comunicarii.Cum se procedeaza pentru promovarea recursului?Banuiesc ca pentru depunerea inscrisurilor a fost acel termen de 10 zile de la data comunicarii(considerat de la data primirii hotararii?????),iar data promovarii este data la care a fost aprobat acest recurs.
Daca pe site-ul instantei de judecata apare data promovarii recursului inseamna ca acesta a fost depus in termen legal?Daca este promovat inseamna ca se va judeca acest recurs?
Multumesc d-le freeelis.Ca de obicei foarte prompt.Indraznesc sa pun inca o intrebare.Se respecta ,de obicei,termenul de comunicare de 30 zile al instantei care a pronuntat hotararea?
Multumesc mult d-le freeelis.
Revin cu o intrebare.Ce se intampla daca angajatorul a schimbat numele locului de munca (agentie postala),personalul deservit ramanand acelasi,structura agentiei fiind aceeasi?
Răspuns la discuția AJUTOR concediere nejustificata
Buna ziua!
Nici o decizie de concediere nu poate fi emisa fara o cercetare disciplinara prealabila.Acest lucru inseamna ca trebuie sa fiti convocata la o data si ora anume,pentru a fi cercetata disciplinar cu privire la faptele ce vi se imputa.Daca acest lucru se intampla,consultati un avocat inainte.Mentionez ca aveti dreptul sa va aparati.