avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate aspacardin

Activitate aspacardin

Intrebarea mea era daca pot sa finantez cheltuielile legate de chirii si plata angajatilor(care ma pot duce spre 10 000 de euro pentru primele luni in care probabil nu o sa am profituri) prin credit bancar,eventual sa ma incadrez si la acei 80% credit garantat de stat (pentru o dobanda mai mica)
Ok, au mai aparut ceva modificari la lege intre timp si am gasit textul oficial aici [ link extern ] )
M-ar interesa deschiderea unui restaurant (eventual bio) prin proiectul pentru stimularea tinerilor intreprinzatori. Din cum vad eu lucrurile, suma aceea de 10 000 este pentru ajutoare de minimis, in care as include investitii in active fixe. Problemele mele sunt:
1) Cum pot sa finantez plata chiriei si a angajatilor, care pot sa ma coste cateva mii de euro lunar. Pot sa iau credit (eventual din suma garantata de stat) pentru asa ceva?
2) Probabil ca o sa dureze cateva luni pana ce incasarile or sa acopere cheltuielile cu chiria si salariile. Cam de ce rezerve ar trebui sa dispun(pentru cate luni) la demararea proiectului pentru a fi eligibil? Exista alte surse de finantare in afara de contributia proprie pentru plata chiriilor si a angajatilor?