avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Lizuk3

Activitate Lizuk3

Va multumesc pentru rapiditatea cu care ati raspuns!

Eu mi-am pus semne de intrebare in urma vizionarii acestei stiri... va rog ascultati putin de la min 2:10 pana la 2:20 ce zice dna. Olguta Vasilescu... la ce face referire? am inteles eu gresit!?

[ link extern ]

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie pentru clarifiarea urmatoarei situatii:

In luna mai anul trecut am vandut in nume propriu un apartament, in urma caruia am platit impozit pe venit cf. L 227/2015.

In luna septembrie a anului trecut am intrat in concediu de crestere copil.

Intrebarea este: In calculul Indemnizatiei pt crestere copil intra si acest venit obtinut din vanzarea apartamentului respectiv?

In L 66/2016 scrie referitor la veniturile luate in calcul:
"Art. 2. - (1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani”

De asemena, daca se ia in calcul, va rog sa imi spuneti care ar fi demersurile ulterioare, ce acte ar mai trebui sa depun.

Va multumesc!
Răspuns la discuția statutul personalului didactic
Desi legea este destul de ambigua in ceea ce priveste o situatie ca a mea, pana la urma mi s-a acordat acest drept.
Va multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția statutul personalului didactic
Buna ziua, ma numesc Scrob Lizuca si am o nedumerire. Mama mea a fost profesor de Educatie Tehnologia timp de 19 ani si 8 luni, iar in vara acestui an din pacate a decedat. Conform Statului Personalului Didactic copii cadrelor didactice au dreptul la o reducere la cazarea in caminele studentesti. Intrebarea mea este urmatoarea: Odata cu decesul mamei mele mi-am pierdut acest drept? Cunosc numeroase persoale ale caror parinti au fost cadre didactice si care acum sunt pensionate, iar ei primesc aceasta reducere. in aceste conditii nu vad de ce nu as avea acest drept si eu intrucat nici parintii lor nu mai sunt cadre didactice active.
Va multumesc!