avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Ileana popa

Activitate Ileana popa

Mulțumesc frumos!
Da, vorbesc de aplicația veche, nu am trecut pe Reges și nici liceul care ne va prelua..
REVISAL
Bună ziua!
Începând cu 01.09.2025 școala își pierde personalitatea juridică, întrebarea mea este:
Cum se face preluarea angajaților din Revisal?
-trebuie făcut proces verbal de predare-primire? (pentru că am primit de la unitatea care preia școala ) un proces verbal pe care trebuie să îl completeze școala care devine structură ; cu numele și prenumele, nr./dată contract, funcția, modul de angajare... .Mie mi se pare aberant pentru că salariații se preiau automat din Revisal cu toate date existente?
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns legal.
Mulțumesc frumos!
Mulțumesc frumos!
Revisal/Reges
Unitatea școlară , în acest moment operează CIM-urile angajaților tot cu platforma ReviSal. De la 01.09.2025, va pierde personalitatea juridică și întrebarea este: Liceul care va prelua școala va putea să-i preia tot pe revisal și să treacă în REGES toți salariații (din moment ce preluare se face treptat până cel târziu 30.09.2025), având în vedere că, și liceul în acest moment este tot pe ReviSal.
Mulțumesc!
OK, mulțumesc!
DREPTUL MUNCII
Bună ziua! având în vedere OUG prin care se se interzice organizarea concursurilor pe posturi /interzicere cumul pensie, detașări, etc. .. până la 31.12.2026, am următoarea situație:
Cu data de 01.09.2025, postul de secretar va deveni vacant prin încetarea CIM a celui care acum cumulează pensia cu salariul. De la această data unitatea școlară își pierde P.J., având sub 500 de elevi.Liceul unde va fi arondată are deja un post de secretar ȘEF, care după normativele din 1999, în vigoare, este normat la nr. de clase.. Unitatea nouă cu P.J.(școală arondată + liceul) va avea 1170 de elevi. După normative ar avea dreptul măcar la un post de secretar ( în medie 650 de elevi pentru un post).. Părerea mea este că postul de secretar șef care este normat la nr. de clase nu poate fi considerat post unic și, atunci cred că Liceul ar putea organiza concurs pentru un post de secretar, după plecarea la pensie a domnului , cu data de 01.09.2025.
Întrebare: Se poate, legal să se organizeze concurs?
Mulțumesc frumos!
Bună ziua!
Care este art din codul Muncii cu care încetează un CIM al unui cadru didactic titular care a participat la etapa de pretransfer a pers.did.si a primit decizia de pretransfer începând cu anul școlar 2025-2026.
Mulțumesc!
Mulțumesc!