In primul rand imi pare rau daca subiectul a mai fost discutat, insa nu am gasit nimic care sa raspunda intrebarii mele.
As dori sa colaborez cu o firma din SUA si vreau sa stiu daca statul se va sesiza sau daca incalc o lege primind plati lunare de la acea firma fara a avea vreo forma legala (PFA, microintreprindere etc.). Imi voi declara aceste venituri la sfarsit de an si voi plati impozitul aferent, voi plati si pensia si asigurarea de sanatate separat. Altfel spus, pot colabora cu o firma din spatiul non-UE fara a avea o forma legala?
Ideea este sa evit bataile de cap ce vin cu infiintarea unui PFA sau a unei microintreprinderi fara a face nimic ilegal.
Am un contract cu o firma de prestare servicii incheiat de ceva timp si 3 facturi neachitate. Numai 1/4 dintr-o factura a fost achitata
Care este procedura legala pentru a le cere achitarea facturilor si pentru a rezilia contractul? In acesta scrie ca se poate rezilia contractul in termen de 10 (sau 15) zile in caz de neplata facturii.