avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Activitate caroline

Activitate caroline

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Salut!
Ma bate si pe mine gandul sa dau anul acesta la INM si as vrea sa stiu daca modalitatea de axaminare a ramas la fel (proba eliminatorie tip grila 75%, proba de logica 15%, interviu 10%). S-a schimbat ceva fata de anii precedenti sau poate urmeaza? Intreb deoarece vad ca discutati multe spete si stiu ca era parca candva o discutie sa se dea si spete, dar nu am fost foarte atenta pt ca la momentul respectiv nu ma pasiona subiectul. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Andreea_Lita a scris:

Eu nu am luat, mi-au marit nota doar cu 60 de sutimi si aveam nevoie de 70. Si dupa barem imi ieseau mai mult de 70 de sutimi in plus.
Oricum, faptul ca la contestatie au mai trecut inca 253, cu aproape 1,5 mai mult decat la prima corectare, spune multe.



Draga Andreea, constat ca nu stapanesti matematica. Daca vei calcula din nou, vei constata ca nu au trecut 253 la contestatie, ci doar 106. Concentreaza-te si refa calculul! Poate ai adunat gresit si cand te-ai evaluat dupa barem!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
NoraPopa a scris:

Pe inppa cluj este urmatorul anunt: "Vom afişa în curând rezultatele obţinute la probele scrise din 17-19 octombrie 2011." Pagina unbr mie nu mi se incarca. Trepidez.



Cand a aparut anuntul pe INPPA Cluj? E de dimineata?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Eu am sunat astazi la UNBR si doamna de acolo mi-a zis ca trebuie studiate si modificarile din 2011. Acum nu stiu ce sa mai cred...
Cei de la dolj probabil ca au pus pe site ceea ce apare si in tematica.
Sper ca la examen sa nu dea intrebari din articolele modificate, pt ca vor fi unii canditati care au invatat pana in 2009 si altii pana in 2011... fiecare cum a inteles!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
La ce barouri din tara ati vb voi si v-au zis ca trebuie studiat statutul cu modificarile pana in 2009? eu am sunat la baroul cluj si mi-a zis ca trebuie avute in vedere si cele din 2011... eu nu mai inteleg nimic... care trebuie invatat pana la urma?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Va rog trimiteti-mi si mie legea si statutul: astor_bx@yahoo.com! Merci!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
La Statut, ultima modificare e hotararea din iunie 2011? Iar la Legea 51/95 ultima e modificarea din decembrie 2011 si republicata in Monitorul Oficial nr. 98 din 7 februarie 2011? E corect asa?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
andreeastanciu a scris:

Am o curiozitate. M'am uitat pe grilele date la INPPA in martie si nov 2010, la definitivat, si grilele sunt cu un singur raspuns. Sunteti si voi de parere ca cel mai probabil si la admitere vor fii la fel? Eu una sper sa fie asa.


Unde ai gasit grilele care s-au dat? :)
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
haller a scris:

Pentru Bucuresti: anul trecut certificatul medical eu l-am luat de la Spitalul universitar!
Va rog sa va dați cu părerea despre următoarele doua subiecte dintr-o carte de sinteza:

1. Revizuirea unei hotărâri se poate cere în următoarele cazuri:
a) dacă, dupa darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri noi doveditoare , reținute de partea potrivnica involuntar, înscrisuri ce existau la data când a fost pronunțată hotărârea ce se cere revizuita;
b) dacă s-a desființat sau s-a modificat hotărârea unei instante pe care s-a întemeiat hotărârea a cărei revizuire se cere;
c) dacă statul ori alte persoane de drept public sau privat sau de utilitate publica, dispăruții, incapabilii sau cei puși sub curatela nu au fost apărați deloc sau au fost apărați cu viclenie de cei însărcinați sa-i apere.

2. Daca statul ori alte persoane juridice de drept public sau de utilitate publica nu au fost apărați deloc sau au fost apărați cu viclenie de cei însărcinați sa-i apere, termenul de introducere a revizuirii:
a) este de o luna si se socotește de la comunicarea hotărârii definitive;
b) este de 15 zile si se socotește de la comunicarea hotărârii definitive, respectiv, de la data când hotărârea a rămas definitiva;
c) este de 3 luni de la comunicarea hotărârii definitive.

In carte autorul spune ca pot fi una sau doua variante de răspuns! vi le-am propus spre dezbatere pentru ca nu mi s-a părut corect răspunsul dar la ele!
Multumesc!


1. b);
2. a).
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
@Mihaela88
Merci :). Am inteles despre ce este vorba.

Apropo, voi spete de unde luati? Eu am numai la procedura penala si procedura civila. La civil si penal nu prea am gasit (cateva doar prin niste tratate). Culegeri am vazut ca nu sunt (sau poate nu am gasit eu) Are cineva vreo idee?